El trinquet d’Alzira comptarà enguany amb una ampla programació de pilota

0
202

La regidoria d’Esports junt amb el Club de Pilota Valenciana d’Alzira s’ha reunit amb la Federació de Pilota Valenciana per acordar la proposta de col·laboració per a l’activació del trinquet i la programació d’esdeveniments esportius relacionat amb este esport.

L’agenda prevista per a fomentar i activar el trinquet d’Alzira compta amb la celebració de les finals del Campionat Autonòmic Individual de Raspall, on els jugadors participen per clubs i on s’enfrontaran jugadors de les tres províncies de la Comunitat Valenciana. La data de les finals serà el 29 de febrer, on es disputaran de primera, segona, tercera i quarta categoria.

Un altre dels esdeveniments a celebrar serà les finals del Campionat Autonòmic de Raspall per parelles, tant masculí com femení. La competició, quant a clubs, més important de la modalitat de raspall en trinquet, Participaran més de 100 equips, sent més nombrosa la participació femenina que masculina. La final es realitzarà el 29 de novembre.

Els XXXVIII Jocs Escolar de la Comunitat Valenciana també tindran lloc al trinquet d’Alzira. Serà el 16 de maig, on els millors jugadors a nivell escolar de la província de València s’enfrontaran en estes finals per poder accedir a jugar les finals autonòmiques d’esta modalitat. Les categories són benjamins, alevins, infantils, cadets i juvenils.

A més també es potenciarà l’esport femení amb la Trobada de Dones en la Pilota Valenciana. Un esdeveniment organitzat per la Federació de Pilota amb la finalitat d’augmentar exponencialment la participació femenina en este esport. Duran testes trobades, dones de diferents clubs o que vulguen provar de practicar este esport, es donen cita per gaudir d’una jornada de convivència, pràctica i coneixement d’este esport.

El regidor d’Esports, Fernando Pascual, ha manifestat que «tenim en Alzira una gran instal·lació per a la pràctica del nostre esport autòcton, ara és el moment de fer valdre tant el trinquet d’Alzira com l’esport de la pilota valenciana». També ha afegit que «Este acord amb la Federació de Pilota és una oportunitat única per a activar el nostre trinquet i posar a la nostra ciutat, Alzira, al mapa d’este esport».