La Vila d’Alzira reconeguda amb el premi Archival de la Comunitat

0
101

Ahir per la vesprada tenia lloc la 29 edició del lliurament dels Premis Archival Comunitat Valenciana 2019, que reconeixen els mèrits i col·laboració en favor del patrimoni històric. A l’acte va assistir l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, la regidora de Seguretat, Infraestructures i Urbanisme, Sara Garés i el tècnic municipal, Miguel Vila.

La vetlada que va tindre lloc al Saló Alfons El Magnànim del Centre Cultural la Beneficència de València, comptà amb ambientació musical i danses tradicionals. Va estar presidida per José Luis Lliso Ruiz, director de Archival, junt a representants de la Delegació del Govern, la Generalitat Valenciana, així com regidors de l’Ajuntament de València.

L’alcalde va ser l’encarregat de rebre de mans del president d’Archival el guardó. L’organització va destacar el paper de l’Ajuntament d’Alzira en la conservació i recuperació del casc històric de la ciutat, posant en relleu les actuacions portades a terme en els últims anys pel que fa a les Muralles, la Vila, la recuperació de les cases modernistes de la plaça Constitució, la restauració dels Casalicis així com un repàs als atractius de la ciutat.

“Es tracta d’un reconeixement amb el que ens sentim molt orgullosos, pel fet de posar en valor esta tasca de recuperació i conservació. Continuarem treballant per a fer del nostre patrimoni, un dels nostres trets de identitat i de projecció com a ciutat” assegura Gómez.

Entre les entitats i persones guardonades es trobava també l’Ajuntament d’Altea, Altura, Ibi o Daimiel, qui va rebre la menció a nivell nacional. També la Delegació del Govern, el Museu de Prehistòria o Confraria de Jesús de Medinaceli del Grau de València entre altres van tindre una distinció.

 

ARCHIVAL és una entitat privada sense ànim de lucre, per al foment i promoció de la recuperació dels centres històrics d’Espanya en aspectes urbanístics, comercials, artesanals, culturals, turístics i socials. També realitza activitats de sensibilització i foment: jornades, trobades, conferències i taules redones, publicacions, exposicions, centre de documentació i informació, gabinet de comunicació etc. Durant els 29 anys de la seua existència  la nostra entitat ha guardonat a nombroses institucions i personalitats de la vida social, cultural, artística, mediambiental, empresarial, professional, comercial, turística i artesanal entre altres disciplines.