Històrics del PSOE d’Alzira «preocupats» per la situació actual i pel futur del partit

0
246
Històrics del partit com Pedro Grande i Arturo Gallego assitiren al sopar de Nadal per primera vegada en uns quants anys
Dirigents i crítics brindaren tal vegada per una propera unió

Arturo Gallego: Volem contribuir a la recuperació de l’etapa d’esplendor del PSOE en Alzira

L’executiva actual està preocupada per la nostra mobilització

Apostem per encetar el diàleg i per esbrinar la forma d’anar junts

Un grup de militants i exmilitants del PSPV d’Alzira han mantés freqüents reunions durant els últims mesos davant la seua «preocupació» arran el descens de vots i la pèrdua d’un regidor en les últimes eleccions municipals.

«Som una part molt important del partit els que estem preocupats per la situació actual i pel futur de l’agrupació local» comenta Arturo Gallego a Riberaexpress. Gallego va ser regidor socialista, primer amb Francesc Blasco d’alcalde, entre els anys 1983 i 1987 i posteriorment amb Pedro Grande al capdavant de l’alcaldia, de 1995 a 2007. Fins i tot arribà a ser el secretari local del PSPV durant tres anys.

L’objectiu dels socialistes històrics no és el de tornar a la primera línia de la política alzirenya; «volem contribuir a recuperar l’etapa d’esplendor del PSOE que representa a un ample sector de la societat», explica l’exregidor . La formació del puny i la rosa arribà a comptar amb 16 dels 21 membres de la corporació local, però en l’actualitat sols conserva tres escons en l’hemicicle alzireny, és a dir una cinquena part.

Una sola candidatura

Però les relacions amb l’executiva local, que dirigix Isabel Aguilar, sembla que no passen pel millor moment. Gallego reconeix que «no ens hem reunit formalment amb la direcció», encara que «a nivell individual he expresat la meua opinió i preocupació al sí del partit». Fins i tot advertix que els actuals dirigents «estan preocupats per la nostra mobilització».

La recent renuncia d’Aguilar a continuar al front de l’agrupació local i per tant de ser la pròxima candidata a l’alcaldia, sembla que, pel moment, no ha servit per apropar postures; «si la llògica evoluciona favorablement, al final deuria haver una sola candidatura, nosaltres aspirem a suprimir les diferències, evitant enfrontaments i a sumar esforços perquè entenem que no sobra ningú».

Diàleg

Els pròxims mesos seran clau per a què hi haja una o dos candidatures per sustituir a Aguilar, davant el congrés local del PSPV alzireny que podria celebrar-se cap a finals d’any.

Arturo Gallego aposta per «encetar el diàleg i esbrinar la forma d’anar junts consensuant el pròxima secretari o secretària local», donat que els històrics socialistes d’Alzira entenen que «no seria positiu un enfrontament» de cara a la recuperació de l’època d’esplendor en la dècada dels anys 80.

Riberaexpress