L’alcalde d’Alzira contrari al trasllat dels cèrvols de la Casella

0
530

La primera autoritat local d’Alzira, Diego Gómez, s’ha pronunciat clarament en contra del trasllat dels cèrvols de la Casella, «jo no seré l’alcalde que els lleve d’allí», segons ha declarat a Riberaexpress.

Ni a l’alcalde ni a la resta del grup municipal de Compromís els ha convençut els arguments del regidor de Medi Ambient Pep Carreres; «criteris mediambientals i de benestar animal».

D’una a 800 hectàrees

La polèmica ha estat originada per l’oferiment de la Conselleria de Medi Ambient a l’Ajuntament d’Alzira de traslladar els 6 cèrvols al Rebollar de Requena, una muntanya d’utilitat pública de 800 hectàrees, front l’exigua hectàrea destinada als cèrvols alzirenys.

Carreres és partidari que els consells de Medi Ambient i el del paratge natural Murta-Casella desbatisquen la proposta, elaboren el corresponent informe i «les conclusions les proposarem a l’equip de govern municipal per a què decidisca».

En esta àrea municipal consideren que mantindre els cèrvids «és ara un autèntic exotisme, en els anys 70 consistuïen un atractiu, un plus per a este espai, però ara la Casella té més atractius a nivell de servicis que la Murta». I afegixen «ara la gent no va la Casella pels cèrvols, va pel seu amor a la natura, també per visitar l’Ouet, entre altres».

Ampliar i millorar la reserva

Tenen clar que enviar els animals al Rebollar de Requena «suposa donar-los més qualitat de vida». Per la seua part l’alcalde es mostra partidari «d’ampliar i millorar la reserva actual de la Casella i també fer un estudi veterinari de la salut dels animals».

Mentre els ecologistes avalen el trasllat dels cèrvols, donat que «ara estan com en un corral, degradant la vegetació i el sòl», el PP reclama un informe tècnic abans d’enviar a Requena els cèrvids i que la decissió «siga fruit d’un estudi profund de la situació i no del capritxo d’un regidor».

Els cèrvols complixen ja 50 anys  en la Casella, arran la donació a l’Ajuntament d’Alzira del que, l’arquitecte municipal a principis de la dècada dels 70.

Riberaexpress