El PSOE d’Alzira defensa el manteniment dels cèrvols en la Casella

0
115
Un dels cèrvols de la Casella
Carla Garrido Mercado

El PSOE d’Alzira està en contra de la desaparició dels cérvols al paratge natural de la Casella. Cal recordar que en els anys setanta l’Ajuntament d’Alzira va recollir una donació de cérvols i es va decidir que romangueren a la Casella, creant un atractiu mediambiental i educatiu per a la ciutadania alzirenya i també per a totes aquelles persones que visiten el paratge natural.

Carla Garrido, representant socialista al Consell de Medi Ambient d’Alzira ha manifestat que «Seria un error que els cérvols, que actualment estan al recinte de la Casella, desaparegueren d’este paratge natural. Hem de recordar que el decret del Consell amb data del 5 de novembre de 2004 diu que es declara com a paratges naturals la Murta i la Casella, on es contempla que la tanca d’estos animals a la Casella es mantindrà per la seua tradició i la seua funció d’educació mediambiental respecte a la fauna silvestre, sense prejudici de reforçar o substituir la tanca actua amb les opcions de clos més adequades per al benestar dels cérvols.

La socialista Carla Garrido també ha afirmat que els cérvols comporten un gran arrelament d’estos animals a la vall de la Casella, que suposa un atractiu més d’este paratge, així com una oferta turística complementària i un valor afegit a l’entorn natural».

«Des del Partit Socialista volem aportar solucions per mantenir i millorar la situació dels cérvols com és l’ampliació del tancat per donar major llibertat i qualitat de vida als animals; intercanviar exemplars d’altres llocs per evitar la consanguinitat, així com crear un protocol d’atenció als cérvols sota la supervisió de tècnics i veterinaris» ha conclòs la socialista Carla Garrido.

PSOE Alzira