Alzira afegirà pins i carrasques a les aromàtiques plantades hui al Mirador del Xúquer

0
469
Nombroses famílies han plantat espècies aromàtiques junt el Xúquer
L’alcalde Diego Gómez, el regidor de Medi Ambient Pep Carreres i el president d’Alzicoop Paco Clari

Més de dos centenars de persones, la majoria famílies amb menuts, s’han apropat hui al Mirador del Xúquer d’Alzira per plantar un miler de plantes aromàtiques com murta, sàlvia, romer, lavanda i timó entre altres.

L’àrea municipal de Medi Ambient culminarà demà dilluns la repoblació d’esta zona d’uns 15.000 m2 amb «carrasques, pins i llidoners», segons ha manifestat el seu responsable Pep Carreres que s’ha mostrat «molt satisfet davant la massiva resposta de la gent a la celebració del Dia de l’Arbre».

L’alcalde Diego Gómez, junt el president d’Alzicoop, Paco Clari, i el propi Carreres, han recordat «la degradació» d’este espai, situat junt el riu Xúquer i el barranc de la Casella, on s’abocaren animals morts, mobles, ensers i enderrocs, arran la pantanada de l’any 1982. Per a poder instal.lar el nou balcó del Xúquer i per a repoblar esta zona, «hem tinqut que recuperar-la amb centenars de camions de terra» apuntava el responsable de Medi Ambient.

Fauna, bosc terapèutic i homenatge a Llorenç

Famílies sencers han disfrutat d’un matí junt a la natura plantant i regant les aromàtiques, participant en tallers i coneguent la fauna davant les explicacions d’un tècnic de la Granja de Bitxos.

Els tècnics municipals de Medi Ambient han projectat «este bosc terapèutic» que beneficiarà, especialment, a les persones majors en general i als malalts de Fibromiàlgia en particular.

El Dia de l’Arbre ha culminat amb la plantació d’una olivera en homenatge al reconegut conta contes Llorenç Giménez.