Immaculada Cerdà i el Tro d’Avís protagonistes del tancament de la Setmana Cultural de La Malva

0
375

La falla Plaça la Malva ha lliurat hui el seu Guardó d’Or a l’acadèmica Immaculada Cerdà durant l’acte de presentació del seu llibret Tro d’Avís celebrat a la Casa de la Cultura d’Alzira.

A este important esdeveniment cultural ha assistit la vicepresidenta de la Diputació Maria Josep Amigó, distints diputats provincials com Andreu Salom i Mentxu Balaguer, a més de l’alcalde d’Alzira Diego Gómez, nombrosos regidors, el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, el Síndic Vicent Cucarella, la fallera major infantil Clàudia Dolz, el president de la JLF d’Alzira Jaume Bohigues així com les falleres majors i el president de la comissió Plaça la Malva, entre altres.

Tro d’Avís

Una de les autores del llibre, Alba Fluixà ha explicat als nombrosos assistents que enguany «s’ha metamofosejat en un museu, concretament en un Museu de Destrellats».

Així a les pàgines del llibre-museu es poden trobar collage, fotomuntatges i jocs fotogràfics. Publicació en la que els autors han treballat al voltant de dos eixos «l’estètica i el contingut».

Pel que fa a l’aspecte estètic i visual, «ha quedat clara la influència dadaista». I pel que fa al contingut, «hem deixat caure ja el concepte de museu». I és que, així com en els últims anys el Tro d’avís havia sigut un espectacle de monòlegs, una gala televisiva, una campanya de promoció del valencià o un congrés sobre sostenibilitat, enguany s’ha metamorfosejat en un museu, concretament en un Museu de Destrellats, que com qualservol museu «està dividit en sales que s’han d’anar recorrent»..

El Museu de Destrellats del Tro d’Avís ha estat dirigit per, José Manuel Rubio i h eixit a la llums gràcies als membres de l’equip de redacció: Miguel Ángel Martínez, Josep Antoni i Alba Fluixà, Agustí Ferrer, Teresa Giner, Santiago Sancho, Enrique Furió i Maria Isabel Pellicer, a més dels seus col·laboradors Immaculada Cerdà, Enric Lluch i Antonio Ortiz «Ortifus», que ha aportat una il·lustració inèdita. També ha estat vital la correcció de textos efectuada per Vicent Climent, Elena Peris i Susana Boronat, mentre la maquetació i impressió ha estat a càrrec de Paper Plegat.