Carlet forma a la seua plantilla en prevenció contra la violència de gènere

0
62

Els treballadors i treballadores municipals de Carlet reben durant estos dies un curs de formació i prevenció contra la violència de gènere. El curs organitzat per la Regidoria d’Igualtat té com a eix fonamental sensibilitzar en igualtat i oferir recursos per a detectar la violència i intervindre. Un curs que forma part del Pla Municipal d’Igualtat que actualment funciona a l’Ajuntament de Carlet, un pla que segons explica la regidora d’Igualtat i Dona, Carla Cebrian, «és transversal i afecta tots els departaments municipals i per tant la formació en este aspecte interessa no sols per la prevenció de situacions de desigualtat i violència en l’equip humà sinó també per estar informats dels recursos existents a l’hora d’atendre la ciutadania».

D’altra banda, esta formació respon al compromís que l’Ajuntament té com a entitat adherida a la Xarxa de municipis protegits contra la violència de gènere, que es traduïx en la formació de treballadors/es en la prevenció d’este tipus de violència.

El programa de formació aborda diverses àrees: sensibilització en igualtat, marc teòric, detecció, primera intervenció i recursos d’atenció. En esta formació s’aprén com detectar abusos, definir conceptes bàsics com la diferència entre igualtat i equitat o fins i tot conéixer com pot emparar la legislació vigent els afectats.

Este programa es du a terme en diversos horaris, a l’Ajuntament de Carlet, té una durada de dos mesos i les sessions són d’aproximadament 3 hores. Actualment el realitzen 30 treballadors i treballadores que s’hi han inscrit voluntàriament  El curs és impartit per professionals de l’Agència d’Igualtat i Convivència de la Mancomunitat de la Ribera Alta, tant de matí com de vesprada, per adaptar-se als horaris i les necessitats de la plantilla.