L’Ajuntament i la JLF d’Alzira premiaran a les falles més accessibles

0
475

La regidoria de Serveis Urbans i Obres Públiques premiarà a les comissions falleres que promoguen monuments accessibles. Una iniciativa que pretén impulsar actuacions respectuoses amb l’accessibilitat.

La finalitat d’este premi és que les falles, de manera progressiva integren en l’elaboració dels seus monuments els mitjans adequats que permeten la total accessibilitat al mateix monument com els seus voltants. Es tracta d’una variant fonamental per garantir el compliment del principi d’igualtat d’oportunitats.

Les comissions falleres que vulguen participar hauran de presentar la sol·licitud davant la Junta Local Fallera fins al 24 de febrer, les quals podran ser beneficiàries d’este premi, sempre que potencien, en el sentit més ampli, l’accessibilitat de les persones als seus monuments fallers.

Hi haurà cinc premis, tots ells amb banderí i una dotació econòmica. El guanyador rebrà un xec per valor de 1.000 €, el segon premi seran 800 €, el guardonat amb el tercer lloc rebrà 600 €, el quart 400 € i el cinqué premi tindrà una dotació de 200 €.

Els criteris que es valoraran seran l’accessibilitat urbanística referida al medi urbà; l’accessibilitat en el transport, referida al medi de transports per poder accedir als monuments; l’accessibilitat en la comunicació, referida a la informació individual i col·lectiva d’aquelles persones amb dificultats que vulguen tindre accés al monument; i l’accessibilitat electrònica, referida a la facilitat d’accés a les TIC i als continguts en Internet er a qualsevol persona amb discapacitat, d’edat avançada o en estat de privació física.

El regidor de Serveis Urbans i Obres Públiques, Fernando Pascual, ha destacat que «Amb estos premis volem generar difusió i sensibilització en matèria d’accessibilitat sobre la ciutadania».