Centenars de plantes i arbusts li donaran color al parc l’Alquenència d’Alzira

0
244
Parterre en el passeig central del parc amb les noves olivines
E lregidor Fernando Pascual davant un dels buits on es plantaran arbuts autòctons amb flor

El parc de l’Alquenència d’Alzira millorarà la seua imatge i el seu color ambla inclusió dels centenars de plantes i arbusts que han començat a plantar-se esta setmana.

Les primeres plantes es poden vore ja en el passeig central del parc, amb espècies com callistemon (limpiatubos), xiprers de creiximent horitzontal (junispereu) al monolit de l’entrada pel carrer Alquenència i teucrum (olivines) als dos parterres. En els dos casos amb malla coberta de corfa de pí per mantindre millor la humitat. També s’instalaran plubagos amb flor blanca i blava al llarg del corredor principal, totalitzant unes 220 plantes.

D’altra banda, el regidor de Serveis Públics, Fernando Pascual, ha manifestat que «omplirem els buits existents al parc amb plantes aromàtiques, maria lluïses, murtes, galà de nit i altres espècies autòctones».

Estos dies estan arrancant-se els pins, palmeres i d’altres tombats per la borrasca Glòria que «seran reposats per altres arbres».

Millorar la imatge i el color

Pascual resalta que la renovació del parc va a fer-se amb «arbusts amb flor per tal de millorar la imatge i el color del pulmó de la nostra ciutat».

El consistori iniciarà, a més la renovació, per fases, del seto perimetral que ano arrelà en el seu dia com va preveure esta regidoria.

Per al llavat de cara del gran parc alzireny està previst la instal.lació de reg a goteig i la instal.lació d’un contador «que controle el consum d’aigua, doant que així detectarem d’immediat l’existència d’alguna fuga» explicava la tècnic municipal de Serveis Públics.

Riberaexpress