Dos cartells per a dos trobades / Alfred Aranda

0
432
Cartell de la XXXV Trobada
Cartell de la X Trobada d’Alzira celebrada en 1995

Amb motiu de la X Trobada d’escoles en valencià de 1995 vaig realitzar el disseny del cartell, l’adhesiu, el recordatori i la samarreta. Al cartell hi ha  una columna de set llibres diferents que els subjecten mans de persones implicades en l’ensenyament. Del llibre situat de dalt, oneja una senyera. Mostra que l’escola en valencià és de tots, per a tots i que sempre està en moviment.

25 anys després, el 26 d’abril 2020 celebrarem a Alzira la 35a Trobada de centres d’ensenyament en valencià. Per aquest motiu, a petició de Diego Gómez, Alcalde d’ Alzira, he dissenyat el logotip, el cartell i el recordatori. Per a fer el logotip he aprofitat el llibre amb la senyera (1992), la forma de la qual és un número dos;  però, l’he estirada un poc per a formar un cinc i així he creat el número 25 de l’aniversari (1995-2020). Aquesta senyera també esdevé en el riu Xúquer, que passa per davall del Pont de Ferro que sembla formar la lletra A inicial d’Alzira. D’aquesta manera s’uneixen: llengua, senyera, riu i ciutat.

Tots junts

Pel que fa al cartell de 2020, he dibuixat deu persones amb aspectes ben diferents i que poden ser alumnes, pares, mares, mestres i personal no docent… Tots junts caminen cap al futur sostenint la pancarta amb l’anunci de la trobada a Alzira.

Done les gràcies a les persones que m’han ajudat a digitalitzar i millorar els dissenys i a aquells que han confiat en mi -un simple aficionat al dibuix. Un treball que he fet, amb molta il·lusió, per a animar a tots els centres d’Alzira i de la Ribera perquè acudisquen a aquesta gran festa pel valencià. Una festa que va a més i no hi ha qui l’ature, tal com diu el lema de la campanya:  Arrels de vida, llavors de futur.

Alfred Aranda / Regidor de Cultura