Alzira busca terrenys per un nou ecoparc que finançarà el Consorci Ribera-Valldigna

0
608

L’Ajuntament d’Alzira busca una parcel.la, d’uns 5.000 m2, per instal.lar un nou Ecoparc, davant la notòria insuficiència de l’actual instal.lació que no complix els requisits mínims d’una ciutat de 45.000 habitants.

El consistori baralla dos alternatives, encara que en els dos casos es vorà obligat a expropiar, total o parcialment, els terrenys necessaris, segons ha manifestat a Riberaexpress el regidor de Serveis Públics Fernando Pascual.

I és que cal aprofitar que el Consorci Ribera-Valldigna finançarà el nou ecoparc d’Alzira, arran que l’actual s’ha quedat molt menut perquè apenes supera els 1.500 m2.

Al terme d’Alzira proliferen els abocadors incontrolats, entre els que destaquen els del Pont de l’Estret i la carretera de Vilella, i que segons denuncia Pascual «hi ha gent a la que li resulta més cómode abocar-los en qualsevol punt en lloc de dur les deixalles a l’ecoparc».

Per donar facilitats als comerços i indústries, l’ajuntament estudia la possibilitat d’instal.lar miniecoparcs en alguns barris de la ciutat. Així el govern local preten aprofitar la pròxima renovació del contracte, per incloure la instal.lació de punts de recollida de residus tant al parc Pere Crespí com al parc de l’Alquenència.

600 contenidors de residus anuals

I és que a Alzira hi ha una notable preocupació per l’augment d’aquest tipus de residus voluminosos fins el punt de tindre que duplicar, a diari, el pas dels camions que els recullen, fins el punt d’acumular més de 600 contenidors a l’any els que es retiren dels carrers a l’any.

L’ajuntament recorda als veïns que l’Ecoparc admet una gran quantitat de residus per facilitar el seu reciclatge; es poden deixar electrodomèstics, fusta, metalls, mobles, paper i cartó, plàstic, restes de poda, RAEES i RCD’s. A més també es poden depositar materials perillosos com l’oli de cuina, olis industrials, aerosols, peretes, tubs fluorescents, pots contaminants de plàstic, piles, bateries i radiografies. L’Ecoparc esta obert de dilluns a divendres en horari de 9 a 14h i de 16 a 19h; i dissabte i diumenge de 9 a 14h.

Alzira compta també amb un servei d’arreplega d’efectes i residus voluminosos amb previ avís dels ciutadans. Només cridant al telèfon 962417454 es facilitarà dia i hora per a l’arreplega del residu voluminós en el contenidor més pròxim al nostre domicili.