Primera concentració de l’any contra la violència de gènere a l’Alcúdia

0
400

Primer “Divendres, per Elles” del 2020 a l’Alcúdia

  • La Plaça de l’Ajuntament de l’Alcúdia ha acollit la primera concentració mensual en contra de la Violència de gènere de 2020.
  • L’últim episodi de violència masclista al poble ha sigut este mateix matí, la Policia Local ha intervingut gràcies a un avís ciutadà.

En el primer Divendres, per Elles de l’any La regidora d’Igualtat, Ma José Retamino, ha pres la paraula per a explicar que este mateix matí, i gràcies a l’avís d’una persona del poble, la Policia Local ha intervingut en una forta discussió de parella i ha descobert que l’home estava en recerca i amb una ordre d’allunyament per violència de gènere. Ha donat les gràcies públicament a eixa persona veïna del poble que ha posat la policia en avís.

L’encarregada de llegir el manifest ha sigut la presidenta de l’associació Dones Progressistes de l’Alcúdia, Tere Martorell, qui ha afirmat “Des d’ací defensem que esta lluita ha de ser col·lectiva. No podem permetre que la violència masclista es normalitze, s’accepte i s’invisibilitze. Hem de plantar-li cara a esta violència que empobreix la nostra societat. Els maltractaments no són un assumpte privat, es un problema social que es combat amb la TOLERÀNCIA ZERO davant qualsevol comportament masclista”. Després s’ha donat lectura als noms de les 7 víctimes oficials d’este mes i s’ha fet un minut de silenci.

Des que començà la legislatura, la convocatòria es fixà en el darrer divendres de cada mes, i concentra membres de la corporació, treballadors de l’ajuntament, veïns i veïnes, per mostrar el rebuig a la violència masclista  i la solidaritat amb les víctimes i les seues famílies.