Alzira plantarà un bosc «terapèutic» en el Mirador del Xúquer

0
572
Rodalies del Mirador del Xúquer on es plantarà el bosc terapèutic

 

La plantació d’arbres i espècies aromàtiques es farà el pròxim diumenge durant la Festa de l’Arbre

 

L’Ajuntament d’Alzira celebrarà el proper diumenge 9 de febrer la “Festa de l’Arbre” amb activitats per a tota la família des de les 10 fins a les 13 hores en les quals ens acompanyaran els personatges “Bernat i Sucro”, que representen l’Anell Verd. En esta ocasió la jornada se celebrarà al Nou Mirador del Xúquer, un espai que demana la participació de la ciutadania per a la seua millora i posada en valor.

Junt als arbres característiques del bosc de Ribera, el consistori ha decidit plantar, a més,  espécies aromàtiques per fer «un bosc terapèutic» junt al riu, d’acord amb la cultura japonesa, amb la intenció de «no sols millorar el paissatge sinó d’aportar altres valors que milloren la salut i l’estat d’ànim de les persones», segons els tècnics municipals.

Educació ambiental

El regidor d’Agricultura, Medi Ambient i Transició Ecològica, Pep Carreres, ha assenyalat al respecte: “La intenció d’esta activitat és la de contribuir a la millora del riu Xúquer i de l’Anell Verd d’Alzira, fent especial èmfasi en l’educació mediambiental i la participació ciutadana per aconseguir-ho , i per això convidem tots els veïns i veïnes d’Alzira a que vinguen.», ha afegit Carreres.

Les persones que hi vullguen participar podran col·laborar amb la plantació d’arbres. Cal acudir a peu o amb bicicleta al mateix Mirador del Xúquer, ubicat al Malecó enfront del poliesportiu Fontana Mogort, a partir de les 10 del matí. A més, s’oferirà als assistents un esmorzar popular a càrrec de l’Ajuntament.

Tallers i fauna

A més de la plantació d’arbres, també s’han planificat tallers coordinats per les associacions i empreses col·laboradores, Creu Roja, Recuperacions Xúquer i Interpreta Natura. També  la Cooperativa local Alzicoop col·laborarà regalant plantes als assistents.

La ruta d’observació guiada “Conéixer la Fauna”, que començarà a les 10, serà una altra de les activitats on des del mateix Mirador tindrem l’oportunitat de visualitzar un major nombre de pardals aquàtics, com són els blauets o la garseta blanca.

Finalment, hi haurà un acte recordatori del contacontes Llorenç Giménez Tarazona, motiu pel qual realitzarem a les 12 hores un homenatge amb la plantació del seu arbre.