L’oposició qualifica d’irreal, imaginari i nefast el pressupost d’Alzira

0
77
Imatge d'un plenari d'esta legislatura (Arxiu)

Els tres partits de l’oposició, PP, Ciutadans o Vox han coincidit a l’hora de votar en contra del pressupost municipal d’Alzira 2020 que ha sigut aprovat esta nit amb els vots a favor de Compromís i del PSPV.

El portaveu de Vox, Ricardo Belda, l’ha qualificat «d’irreal i sectari», també ha estat prou dur en les seues crítiques el representant de Ciutadans, Miguel Vidal, que ha qualificat de «nefasta» la gestió de l’actual equip de govern, advertint que l’actual plantilla de l’Ajuntament «està per damunt de qualsevol ratio d’eficiència, encara que a rengló seguit assegurava que «no volem despedir a cap treballador, després de lamentar que el capítol de Personal «ens coste 450€ per habitant, mentre sols es destinen 37€ a inversions reals».

Per la seua part, Bernat Ríos, en nom del PP ha criticat les «nombroses modificacions de crèdit, amb partides d’un euro». Ríos ha advertit que «no podem hipotecar el pressupost destinant el 50% a personal», per a concloure que estos pressupostos «son imaginaris i els de l’esperança».

El responsable d’Hisenda i portaveu de Compromís, Albert Furió, ha replicat que el pressupost d’enguany «és real i ajustat a les necessitats d’Alzira, amb congelació d’impostos i amb una solvència formidable». Furió ha recordat que l’actual deute municipal és tan sols de 5,5 milions d’euros després d’heretar 16 milions de deute del PP.

Ajustat, solidari i reial

El regidor socialista, Fernando Pascual, responia al portaveu de Ciudadanos que les esmenes del seu partit sols s’eleven a 216.00 euros «que representa només el 5% del pressupost. I al PP que discrepen en el 10%, «el que vol dir que estan a favor del 90%» i que al votar en contra «no volen el benestar dels alzirenys».

Finalitzà el debat del pressupost municipal, l’alcalde Diego Gómez, el qualificà «d’ajustat, solidari i reial que beneficia als alzirenys i crea ocupació» i s’ha remés a la Llei Montoro per a justificar que «no ens permitix invertir el que desitjariem». Gómez ha manifestat que «desconec» les subvencions que l’Ajuntament d’Alzira rebrà de la Diputació, de la Generalitat i de l’Estat.

La primera autoritat local ha destacat que Alzira «és el municipi 1.041 en renta per càpita, de les 8.000 poblacions que hi han a Espanya».