El vent tomba 3.000 tones de cítrics i provoca 1 milió de danys a Alzira

0
95

El vent provocat per la temuda Glòria ha provocat al voltant d’un milió d’euros en pèrdues al camp alzireny en tombar unes 3.000 tones de cítrics, segons l’informe del serveis tècnics municipals d’Alzira. El vent va bufar amb molta força, al voltant de 90 km/h, perles partides locals i a mb ratxes de fins 114 km/h a La Barraca d’Aigües Vives. Mentre la històrica borrasca va descarregar en tres dies un total de 330 l/m2 en la Casella, 315 en la Murta i 175 l/m2 en la partida de Mulata i a la resta de l’horta alzirenya.

Algunes parcel.les quedaren anegades en la confluència del barranc de Barxeta i del Casella, en les partides de Rumbau, Almunia i Bou pel Xúquer, i d’altres pel riu Verd i en la confluència del barranc de Vilella amb el de l’Estret.

A més les pluges torrencials provocaren danys per un total de 90.000 euros en una dotzena de camins rurals, destacant el mur caigut al camí de la Gossera.

El consell agrari reclama a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer el dragatge d’alguns llits com el del barranc de Tora entre altres. També reivindica a les administracions autonòmica i estatal l’execució de les obres previstes en el Pla Global contra Inundacions i que després d’alguns anys encara estan pendents.

Així resalten el condicionament del riu Xúquer entre la incorporació del barranc de Baxeta i l’autovia A-7, així com actuacions en els barrancs de Barxeta, Casella, Murta i Duc. Actuacions de millora en el drenatge de la Marjal del sud del Xúquer i realització de les preses contemplades en el Pla i no realitzades com les d’Estubeny, Montesa i Marquesat.

El Consell Agrari d’Alzira  tampoc s’ha oblidat de reclamar l’augment de la capacitat de laminació de la presa de Bellús i l’execució de la segona fase del Canal de les Basses.

L’informe dels tècnics municipals que va ser aprovat ahir pel Consell Municipal Agrari, serà ratificat per la corporació municipal en la sessió plenària d’este dimecres.