Alzira renovarà per quatre anys les 400 places d l’ORA

0
111
Plaça Major d'Alzira

La majoria dels vehicles de la Zona Blava permaneixen aparcats tot el dia

Els parkings de la Plaça de la Generalitat i de la Plaça Major estan majoritàriament buits

Es mantindran les 400 places després la reducció del 50% en l’anterior legislatura

 

La taxa de l’ORA en carrers i avingudes del centre de la ciutat continuarà vigent durant quatre anys en decidir renovar-la l’equip de govern

Fins ara res renovava anualment, però ara l’equip de govern elabora un nou plec de condicions amb el que les actuals 400 places de zona blava seran adjudicades durant un quatrieni.

El regidor de Serveis Públics Fernando Pascual, recorda que a l’anterior legislatura «reduirem el nombre de places de 790 a 400».

L’aplicació de l’ORA als mòbils

Pascual no es massa partidari de cobrar per aparcar; «l’ORA és hui un servei merament recaptatiu, donat que la majoria dels vehicles no es menegen en tot el dia». Les targetes dels residents que paguen sols 10 cèntims cada dos hores i l’aplicació dels mòbils que fan que els titulars dels vehicles puguen renovar el tiquet sense desplaçar-se a l’aparcament, bé des de la seua vivenda, bé des del seu lloc de treball, son els responsables.

El regidor socialista atribuix la renovació de la concessió a la voluntat de Compromís, amb qui governa conjuntament el PSOE local, així com també a la dels comerciants «partidaris de quantes més places de l’ORA hi hagen millor».

L’empresa Gespark és, actualment, la concessionària de l’ORA i dels aparcaments municipals situats a la Plaça Major i al soterrani de la Plaça de la Generalitat, este no  finalitzarà la concessió fins l’any 2030.

Sense èxit l’hora gratuïta a Pérez Galdós

Pascual «no» enten que es reclamen nous aparcaments quan «al parking de la Plaça Major solen estar buides la tercera i la quarta planta», mentre l’ubicat davall del monument a la Menina sempre està quasi buit, quan només se paga 1 euros al dia».

Fins i tot » no han tingut éxit», en careixer de demanda els tiquets que donen els comerços de l’àrea de Pérez Galdós, als seus clients, d’una hora gratuïta per a l’aparcament.

Riberaexpress