Diego Gómez:»El canal ha evitat per segona vegada la inundació del barri de Les Basses»

0
396
El canal de Les Basses el passat dimarts per la vesprada, al fons el barri

La segona fase del canal és clau per evitar la barrancada

Si el Xúquer haguera pujat 30 cm més els barris més baixos s’hagueren inundat

El parc de les Muralles és un dipòsit molt important perquè emmagatzema milers de llitres

L’alcalde d’Alzira Diego Gómez ha explicat a Riberaexpress i les claus que han evitat la inundació dels barris més baixos de la ciutat, entre ells ha estat el canal de Les Basses.

«Les aigües que baixaven pel camí dels Pescadors procedents dels quatre barrancs hagueren inundat Les Basses» advertix Gómez, que insistix en que «tenim que acabar el canal amb la segona fase». I recorda que «ha sigut la segona vegada que ha salvat a este barri». El canal ha absorbit l’aigua que procedent els barrancs recollia el camí dels Pescadors que sense el canal cirularia per la carretera de Gandia, davant d’Ice Cream, per desembocar a Les Basses.

Altra clave va ser que no ploguera la vesprada del dimarts, donat que «els pluvials van a parar al clavegueram que estava ple de gom a gom i haviem bloquejat totes les comportes dels desaigües» explica la primera autoritat local. Cal recordar que el clavegueram aguanta fins els 80 l/h.

D’altra banda el barri de Les Basses haguera sigut el primer en omplir-se d’aigua si el riu Xúquer «haguera pujat 30 cm més», perqué al tindre el clavegueram més baix s’haguera inundat.

L’antiga Illa del Xúquer s’inunda per tres motius;

1) Amb una barrancada, pel quatre barrancs que desemboquen en el camí dels Pescadors que afecta a l’Alquenència, Venècia i Les Basses.

2) Pel barranc de la Casella, al tancar-se les comportes del Pont de Xàtiva quan l’aigua arriba als metres d’altura, que inunda la barriada de Les Basses.

3) Desbordament del Xúquer pel sector de Tulell. En este cas la primera senyal ve donada al omplir-se el parc de les Muralles, que quan l’aigua arriba a l’altura d’un metre comencen a inundar-se el soterranis de les avingudes Luis Suñer i Sants Patrons.

Gran dipòsit

L’alcade recorda l’important paper d’este parc que fa «de dipósit al magatzemar milers de litres que no van a parar al poble».

Arran d’este nou espisodi de pluges, Diego Gómez ha tornat a insistir en la necessitat de construir la segona fase del canal de Les Basses paral.lel al camí dels Pescadors per recollir les aigües dels barrancs, del Respirall, Fosc, Gracia Maria i de l’Arena.

A més d’ampliar el barranc de la Casella i de desviar el de Barxeta en la desembocadura.

Riberaexpress