Publicat el nº 3 de la revista Algezira Xúcar

0
405
Aurelià Lairón amb un exemplar de la revista
Portada de la revista

L’Associació Cultural Alteris ha editat el nº 3 de la revista Algezira Xúcar dirigida per l’arxiver municipal d’Alzira Aurelià Lairón. S’han editat un total de 500 exemplars dels que prop dels que prop de 400 pertanyen a suscriptors que la financien junt al patrocini de Grefusa, la Junta Local de Reg de la Séquia Real del Xúquer, Alzicoop i l’Ajuntament d’Alzira (Regidoria de Patrimoni i Arxiu).

Esta publicació compta amb seccions dedicades als senyals d’identitat alzirenys, als cronistes i historiadors locals, a més d’un resum dels esdeveniments més importants ocorreguts en el transcurs dels últims 12 mesos a la capital de la comarca.

Entre els estudis de destacats geògrafs i historiadors cal destacar el del professor i geògraf Juan Piqueras, que tracta sobres les fustes que baixaven pel Xúquer fins a Alzira. A més d’un treball sobre la presència dels mestres del gòtic a la nostra vila, de la professora Carme Llanes. També el que ens aproxima a la realitat econòmica i social de la nostra ciutat en un periode interesant com és la Transició (1975-1982) del professor Jaime Ramírez).

Nº 3 d’Algezira Xúcar:

Director: Auraliano Lairón i Pla

Subdirectores: Jesús Marrodán Gironés i Vicent Garés Timor

Subdirectors gràfics: Ian Canet Martinez i Xavier España Fernández

Consell de redacció: Bernat Montagud Piera, Salvador Iñigo Luis i Alfonso Rovira Marín

Portada: Sant Miquel Arcàngel, del Mestre d’Alzira (s.XVI), Museu de Belles Arts de València.

Contraportada:Sant Vicent visità Alzira tal i com assenyala el Llibre dels Actes dels Jurats e Consell de l’any 1410.