Alzicoop confia en que la pedra apenes afecte als cítrics

0
112
La Casella ha sigut la zona d0'Alzira on més ha plogut i entre les que més ha patit la pedra. Foto: Imma Peris

Els agricultors d’Alzira i d’altres municipis de la comarca com Carlet i Alginet, han tornat hui a mirar cap al cel davant la sorprenent pedregada d’este matí acompanyada d’aigua i d’un sorollós aparell elèctric.

A Alzira la, ja històrica i maleïda Gloria, ha descarregat pedra de menut tamany sobre la part elevada del terme com la Murta i la Casella i afortunadament s’han lliurat a l’Horta.

De totes formes el tècnic de la cooperativa Alziccop, Toni Soler, es mostra optimista donat que «en una primera estimació sembla que ha pogut fer poc de mal al anar la pedra acompanyada d’aigua», fet que es confirmarà en les pròximes hores.

El vent i el ramejat

Als cítrics pengen les varietats de segona campanya com les Lane late, Valències, Nadorcatt i Tango i segons Soler «el fort vent ha pogut fer més dany a les taronges que la pedra pel ramejat».

Pel que fa les precipitacions caigudes des del diumenge, la Casella acumula 280 l/m2, la Murta i La Barraca, uns 240, mentre que s’han registrat al voltant de 175 l/m2 a les partides de l’Horta. Per als tècnics d’Alzicoop la pluja «ha pogut ser més beneficiosa que perjudicial», encara que els camps que no poden desaiguar bé poden patir els efectes de la humetat.

En tot cas els efectes de la pluja i del vent no es coneixeran com cal «fins el pròxim dilluns, després que l’eixida del sol durant el pròxima cap de setmana» apunta Soler.

Per la seua part el president d’Alzicoop Paco Clari,»no recorda» que fenòmens com una gota freda i una pedregada s’hagen produït mai en un mes de gener. Clari confia en els danys hagen sigut els «mínims» al terme d’Alzira

Riberaexpress