El Xúquer «aguanta» a Alzira però el barranc de la Murta talla la carretera d’Albalat

0
242
El Xúquer este matí la seu pas pel Pont de Ferro d'Alzira

Diego Gómez: «El Xúquer passa per Alzira molt unflat però aguanta iencara té molt recorregut per a rebre aigua»

El clavegueram desaigua pel moment amb normalitat

El barranc de Barxeta s’ha desbordat en La Pobla Llarga i Cogullada

El barranc de la Murta s’ha desbordat esta matinada i ha tallat la carretera d’Albalat a l’altura del polígon industrial d’esta zona, segons ha confirmat fa uns minuts l’alcalde d’Alzira Diego Gómez en Alzira Ràdio. Però en els últims minuts torna a estar operativa al parar de ploure, encara que les autoritats municipals aconsellen no utilitzar este tram.

Segons la primera autoritat local, els nivells del Xúquer no han pujat d’acord a les primeres previsions i «no són preocupants pel moment, si para de ploure tindrem sort i ens lliurarem d’una possible inundació».

El barranc de Barxeta, que s’ha desbordat al seu pas per La Pobla Llarga i Cogullada arriba de gom a gom al terme d’Alzira.

Mentre el cabal del barranc de la Casella continua pujant encara que pot desaiguar el canal de les Basses.

Zona blava gratuïta

La ciutadania ha retirat els seus vehicles de les zones inundables i ja es troben en les parts altes de la ciutat. La Policia Local ha fet ban per les diferents zones i ha estat una actuació sense incidències. Com en altres ocasions, la zona blava serà gratuïta al llarg d’este dimarts.

Pel que fa al nivell del Xúquer en les últimes 5 hores ha pujat un metre, pel que podem dir que, pel moment, els nivells no són preocupants. Al seu pas pel pont de Xàtiva el barranc de la Casella s’ha estabilitzat en un metre. El Canal de les Basses està desaiguant amb normalitat. El riu al seu pas pel Molí de Mulet entre Albalat i Algemesí és de 125 m³, no ha arribat als 400 m³, encara té molt de recorregut per a rebre aigua.

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, junt a la Regidora de Seguretat, Sara Garés i el regidor de Serveis Públics, Fernando Pascual, estan recorrent les zones més problemàtiques de la ciutat per a comprovar que tot funciona amb normalitat.
La brigada de serveis públics, la Policia Local, protecció Civil i Aigües de València estan fent el seguiment de les incidències al llarg de la matinada.

Recordem que l’Ajuntament d’Alzira ha suspés les classes per a hui dimarts 21 de gener. Les autoritats preguen a la ciutadania que estiga «pendent de la informació» municipal a través dels canals oficials de l’Ajuntament, on s’avisarà de qualsevol incidència.