Els veïns de Les Basses i d’Alzira poden dormir tranquils esta nit

0
155
Un veí de les Basses vigilava esta vesprada el clavegueram per si s'inundava el barri
El barranc de la Casella esta vesprada a l’altura del Pont de Xátiva havia pujat fins els 4 metres
El Xúquer ha arribat a superar esta nit els 400 m3/s
El barranc de Barxeta hui en la desembocadura amb el Casella

El riu Xúquer deixà de crèixer al voltant de les 20:30 hores i segons la Confederació Hidrogràfica del Xúquer assegura que «el riu ja no pujarà més» i el barranc de la Casella s’ha estabilitzat al voltant dels 4 metres d’altura.

L’alcalde d’Alzira Diego Gómez ha manifestat esta nit a Alzira Ràdio que el Xúquer «anirà baixant poco a poc de nivell» i per tant el Casella podrà desaiguar».

Victória després d’un dia molt llarg

A les 12 d’esta nit Gómez assegura que «podem respirar tranquils i cantar victòria després d’un dia molt llarg». Els alcaldes d’Alberic i de Benimuslem li han confirmat que «el Xúquer comença a baixar de nivell», mentre el de Carcaixent diu que el barranc de Barxeta «està controlat» després que s’inundaren els arrers més pròxims.

Al barri de les Basses els veïns han passat les últimes 24 hores amb prou tensió davant les notícies preocupants que arribaven, amb un Xúquer que creixia cada vegada més amb les aprotacions dels seus afluents i amb els desembassaments de Bellús. Fins i tot a primera hora de la vesprada del dimarts, una vegada tancades les comportes del Casella i del canals deles Basses, apenes quedaven uns 30 centímetres per poder brollar l’aigua pel clavegueram i inundar, de nou, este castigat barri, que en esta ocasió ha pogut cantar victòria.

Planificació contra les inundacions

La primera autoritat local i vicepresident de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies ha reivindicat, de nou, a les administracions «una planificació contra les inundacions». I a nivell local la construcció de la segona fase del canal de les Basses, l’ampliació del barranc de la Casella i el desviament del Barxeta en la seua desembocadura.

A Alzira les classes continuen suspeses per a este dimecres, les instal.lacions esportives estaran tancades pel matí  i l’ORA continuarà sent gratuïta.