El Xúquer incrementarà el cabal fins la mitja nit i el barranc de la Casella baixa de gom a gom

0
197
El barranc de la Casella baixa de gom a gom

Les autoritats locals que s’han reunit este matí en el saló de sessions vigilen de prop el cabal del Xúquer que porta al voltant de 330 m3/s a les 15:30h en l’Hot de Mulet, on es troba la medició dels cabals, segons fons municipals.

El cabal màxim, de 400 m3/s s’aconseguirà al voltant de les 00:00 hores i a partir d’eixe moment començarà a minvar.

Els regidors alzirenys advertixen que «la situació  seguix molt complicada, perquè el Xúquer no deixa de créixer» i a més ja s’ha desbordat a Alberic on són evacuats els veïns deles zones més baixes d’eixa localitat.

Amb el barranc de la Casella ple de gom a gom s’han tancat les comportes del canal de les Basses i del Pont de Xàtiva, el que significa que el primer barri en anegar-se serà el de les Basses. Hi ha un factor a favor que podria evitar finalment la inundació i és que el riu MAgre desaigua al Xúquer al terme d’Algemesí i no tapona, com en altres ocasions, el pas del gran riu riberenc.