El Xúquer estabilitzat i Les Basses d’Alzira eviten pel moment la inundació

0
203
Veïns d'Alzira comprovant el cabal del Xúquer des del Passeig Fluvial al voltant de les 17:30h d'esta vesprada
El barranc de la Casella frega els 4 metres a l’latura del Pont de Xàtiva

El Xúquer baixa amb un cabal de 400 m3, capacitat que «s’ha estabilitzat» a última hora de la vesprada segons ha manifestat l’alcalde Diego Gómez.

Sembla que ha baixat la intensitat de les aportacions dels afluents i de l’emabassament de Bellús per tant «si es manté eixe nivell no es produirà cap inundació», assegura Gómez, encara que la situació «és encara de tensa espera». Les previsions apunten a que no plourà esta nit però recomana que cal «estar alerta per si les circumnstàncies canvien».

Les Basses a 35 cm

El barri més conflictiu de la capital de la comarca és el de Les Basses que es troba a 35 cm de que l’aigua brolle pel clavegueram a la superfície, tos esperen que comence a baixar prompte el nivell de les aigües, fet que agraïren moltíssim els castigats veïns d’esta barriada i també de Venècia i de les rodalies del parc de l’Alquenència.

Les pròximes hores van a ser decissives, sembla que a partir de les 12 de la nit el Xúquer pot iniciar el descens de cabal i per tant acabar amb la preocupació del veïnat que hui desfilava, en un bon nombre, pel pont de Ferro, el Passeig Fluvial i fins i fins i tot pel nou Mirador del Xúquer