Les AMPES s’impliquen «al màxim» en la Trobada d’Escoles d’Alzira

0
119
Maria Calvo regidora d’Educació

La regidora d’Educació Maria Calvo ha resaltat «la gran implicació» mostrada per les AMPES dels diferents centres educatius en la preparació de la 35ª Trobada d’Escoles en Valencià de la Ribera que es celebrarà a Alzira el pròxim 26 d’abril.

«És molt important esta implicació perquè és una festa dels xiquets i xiquetes i fins i tot de les famílies» assenyà Calvo a Riberaexpress que fa una «crida» a totes les entitats i associacions de la capital de la comarca perquè totes poden participar».

Esta trobada, que torna a Alzira, 25 anys després, es presentarà, de forma oficial, en la 2ª Nit de la Ribera el pròxim 28 de febrer. Una presentació en la que Escola Valenciana guardonarà els centres educatius pioners de la comarca en la implantació de l’ensenyament en valencià. I a més es lliuraran reconeiximents als alumnes que formaren part de les primeres promocions de l’ensenyament en valencià a les comunitats educatives d’Alzira.

Primera trobada a Benifaió

Cal recordar que les trobades van nàixer a la Ribera, concretament a Benifaió l’any 1985, arran que uns pares s’oposaren a que els seus fills tingueren que estudiar algunes asignatures en la llengua autòctona.

Tallers en l’avda Sants Patrons

L’Avinguda Sants Patrons acollirà els tallers de la trobada, mentre l’escenari principal es situarà a la Plaça Major. La cercavila està previst que arranque en el Pont de Ferro, passarà per la Vila -per davant de la Casa del Rei i de la Casa Consistorial-, creuarà l’avinguda i culminarà en la Plaça Major.

Hi ha prevista una ampla zona d’aparcament en Tulell i en el Recinte Firal que es troba ubicats molt pròxima al centre de la ciutat on es celebraran els tallers i les actuacions entre les que destacarà la participació de la Banda Jove de la Societat Musical d’Alzira