Glòria ja ha arribat a la comarca carregada de pluja, neu i forts vents

0
202
El carrer Benito Pérez Galdós d'Alzira este matí

Moltes complicacions a la vista de la ma d’una borrasca batejada amb el nom de «Glòria» que hui es situarà pel sud de les illes Balears. Va associada a una DANA en altura i, per tant, serà més activa del normal.

Entre esta depressió ‘Glòria’ i un potent anticicló amb el seu nucli ubicat a les illes Britàniques (1045hPa), afavoriran una potent circulació de vents entre tramuntana i gregal (N-NE) que a partir de hui afavoriran la presència d’un duríssim temporal marítim, de vent, neu i pluja sobre la nostra Comunitat. Estigueu molt atents a les evolucions de l’oratge estos dies perquè s’esperen molts problemes al nostre territori.

D’entrada, la pluja ja ha fet acte de presència esta passada nit en molts punts però de manera dèbil i intermitent i la neu ja havia aparegut per l’interior de Castelló per damunt dels 1.000-1.100m. Al llarg del matí seguiran entrant precipitacions des del mar cap a terra i, de vesprada-nit els acumulats més importants podrien centrar-se ja per la zona del sud de València i Alacant on en 24hores hi hauran punts que podran superar els 150l/m2 en este sector.

En el cas d’Alzira les primeres precipitacions han començat a les 9 d’este matí, així  l’estació de l’Aquenència ha registrat a les 11h 4,4 l/m2, els mateixos que La Barraca, mentre a la Casella es registren 5,2 l/m2, encara que Rafelguaraf supera estes quantitats amb 6,2 l/m2.

Pel que fa a la neu, la cota en Alacant estarà a partir dels 600/700m (molt difícil que aparega per davall dels 500m), i a Castelló estarà situada a partir dels 500/600m.

D’altra banda, es reafirma també el vendaval de vent entre esta vesprada i demà dilluns, especialment en les comarques costaneres de València i meitat nord d’Alacant, amb ratxes que oscil·laran entre els 80-100km/h i punts que arribaran als 120km/h, desencadenant un fortíssim i duríssim temporal marítim amb ones que arribaran als 5/6m d’alçada i ocasionalment fins als 8m (activat AVÍS ROIG en tot el litoral de la província de València i litoral nord d’Alacant). En este link podreu seguir tots els avisos que s’activaran estos dies per part d’AEMET:

http://www.aemet.es/es/eltiempo/prediccion/avisos?w=mna&k=val

Inforatge