CCOO denuncia que la conselleria discrimina al personal estatutari de l’Hospital

0
126
Membres de la secció sindical de CCOO

 

La Conselleria de Sanitat continua sense restituir al Personal Estatutari tots els drets que tenen la resta de Personal en els Departaments de Salut que estan gestionats directament per la Conselleria de Sanitat.

 

Quan la Conselleria de Sanitat va tornar a gestionar directament la Sanitat Pública del Departament de La Ribera, CCOO tenia la confiança que s’anirien restituint els drets al Personal Estatutari que s’havien suprimit durant els 20 anys de la privatització de la Sanitat Pública de La Ribera.

 

Després de quasi 2 anys de gestió directa, no sols continuem esperant que el Personal Estatutari recupere tots els drets laborals, sinò que seguim veient com es discrimina diàriament a estos professionals.

 

La Conselleria de Sanitat està perdent l’oportunitat de restablir els drets laborals, tants anys vulnerats i la possibilitat de recuperar la promoció interna, que portem tants anys sense poder aconseguir, així com un procés transparent i públic de canvi de mobilitat interna. En l’actualitat continuem veient com es realitzen canvis de lloc de treball sense tindre en compte al Personal Estatutari, d’una forma totalment arbitrària, afavorint a determinades persones en detriment del Personal Estatutari.

 

També és necessari que la planificació del treball es faça de forma respectuosa amb la normativa vigent i sense que aquesta organització del treball tinga com a conseqüència una reducció de les retribucions i condiciones laborals del Personal Estatutari.

 

En quant a la millora de l’Atenció Primària, continuem esperant que s’amplie la plantilla per a poder prestar una Atenció Sanitària de qualitat a la ciutadania. És cert que s’han incrementat els Metges de Família i Pediatres, però falta l’augment proporcional de la resta de professionals.

 

A l’hospital des de la reversió estan fent-se importants inversions en infraestructures i tecnologia, però després de 2 anys continuem en un dèficit de personal, situació que crea sobrecàrregues de treball a la resta de treballadors i treballadores, problemàtica que  aquest sindicat ha portat a la direcció en repetides ocasions.

 

Cal recordar que el Personal Estatutari durant els anys de la gestió privada ha segut l’únic representant en La Ribera de la Conselleria de Sanitat, i que hem sigut els col·laboradors i defensors de la gestió directa de l’Atenció Sanitària.

 

CCOO considera que encara estem a temps de reconduir la situació, però estem preocupats per les formes que està utilitzant la Conselleria de Sanitat respecte del Personal Estatutari, que creguem són francament millorables i esperem que es materialitze en un canvi d’actitud que integre i tinga en compte al Personal Estatutari.

 

CCOO, insta a la Conselleria de Sanitat a deixar de discriminar al Personal Estatutari,  i a mantenir la mateixa diligència en el compliment dels compromisos que afecten aquest personal com esta fent a la resta d’empleats i empleades del Departament de La Ribera. Per tots això, anem a demanar una reunió urgent amb la Conselleria de Sanitat, per tractar de desbloquejar tots els temes pendents que afecten al Personal Estatutari de La Ribera.

Àngels López / Secció Sindical de CCOO

Departament de Salut de la Ribera