Diego Gómez:»L’Ajuntament d’Alzira està molt sanejat hem reduït el 75% del deute»

0
431
L'alcalde d'Alzira Diego Gómez junt el regidor d'Hisenda Albert Furió en la presentació dels pressupostos

Els pressupost d’Alzira 40,2 milions d’euros és el més elevat de la seua història

El deute actual és de 5,4 milions d’euros davant els 16 milions de 2015

L’equip de govern ha congelat els impostos i les taxes municipals

L’alcalde d’Alzira Diego Gómez ha resaltat, durant la presentació dels pressupost municipal de 2020, que «l’Ajuntament està molt sanejat després de reduir el 75% del deute».

Per a la primera autoritat, un dels reptes més importants durant este exercici serà «baixar dels 3.000 aturats», en comptar actualment amb 3.257 persones desocupades, per a lo que el govern local ha incrementa de forma considerable la partida d’Ocupació que arriba a 1,5 milions d’euros.

L’alcalde ha començat l’explicació indicant que: “És un pressupost on els ingressos i despeses totals ascendixen a 40.272.382,34 €, augmentant 1.462.373,63 € (3,76 %) respecte del pressupost de 2019 que era de 38,8 milions. Dins d’un context «complicat» el 2019 per la falta de govern i de pressupost a Madrid i pel manteniment de la regla de gasto que implantà l’aleshores ministre d’Hisenda Cristóbal Montoro, proposa un pressupost que s’ha fet «amb prudència en les previsions, solvent i amb un ajust més acurat dels ingressos i les despeses”.

 

Gómez ha continuat exposant les línies generals del projecte de pressupost per a 2020: Pel que fa als ingressos, el govern de La Vila «ha congelat els impostos», que suposen el major ingrés municipal, amb quasi 19 milions d’euros.” Quant a les despeses, l’alcalde ha incidit que continua amb la seua aposta per les polítiques inclusives i les polítiques actives d’ocupació.

A continuació, el regidor d’Economia, Hisenda i Joventut, Albert Furió, ha entrat més en detall en alguns dels aspectes més importants. Respecte als ingressos, “hem congelat tots els impostos directes (IBI, IBI rústic, IVTM, IAE). Ha afegit  que este equip de govern està mantenint «la qualitat » dels serveis públics municipals «sense augmentar la càrrega impositiva a la ciutadania el que suposa un esforç pressupostari”.

Altres aspectes que ha detallat és que s’han consignat les subvencions de la Generalitat Valenciana, concretament, de la Conselleria de Polítiques Inclusives, que suposen 3.900.000 € aproximadament, per a l’atenció social primària, i de la Conselleria d’Educació, amb 240.000 € per a les Escoletes Infantils.

Reducció del 75% del deute

Pel que fa a les despeses, Albert Furió, ha incidit en la reducció del deute públic que serà de quasi un milió d’euros, per tant, el deute es quedarà en acabar el 2020 en 4.478.313’ 63 € i amb només tres operacions de crèdit. Estes quantitats suposen una reducció del deute en un 75 % des del 2015.

El regidor ha comentat també que: “En les despeses les partides dedicades a serveis socials augmenten vora 200.000 €. Respecte a l’ocupació, els programes per al foment de l’ocupació, augmenten 500.000 €, quedant-se amb un total d’1.765.000 € ”.

Furió ha finalitzat la seua intervenció indicant que “també hem augmentat en aquelles qüestions que, des de l’equip de govern considerem molt importants com són la cultura (amb la que hem augmentat pressupost però també qualitat i diversitat que ha tingut molt bona acollida), joventut, medi ambient, esports, sanitat i educació.”

Per a acabar esta presentació, l’alcalde ha explicat que les inversions previstes són per a anar finalitzant projectes ja començats, com són el Poliesportiu Fontana Mogort, el Casal Jove i el nou edifici de la Policia Local. Tot i que la quantificació depén de les ajudes que puguen vindre de la Generalitat Valenciana, de la Diputació de València o del govern Central, inicialment hi ha una previsió d’1.200.000 €.

Segons la primera autoritat local, el projecte de pressupost municipal per a l’any 2020 «és un pressupost ajustat i real, també de continuïtat, fet amb prudència, que reforça l’estabilitat i la solvència pressupostària del consistori».