Baldoví explica en Alzira l’acord d’investidura en el que figura la connexió amb l’AP-7

0
270
Joan Baldoví esta vesprada en la Casa de la Cultura d'Alzira
Assistents a l’acte

El diputat nacional de Compromís Joan Baldoví, ha explicat esta vesprada en Alzira el que pera ell ha suposat una «fita històrica», en ser la primera vegada que una formació valencianista ha signat un acord d’investidura a nivell estatal.

El polític de Sueca ha explicat que tot els acords signats amb el PSOE afecten a la Ribera i fins i tot a altres comunitats autònomes.

Així passa amb el nou sistema de finançament que «ens reportarà més recursos per atendre la sanitat amb menys llistes d’espera, l’educació, amb més professors, i els serveis socials entre altres».

Altre punt que beneficiarà als riberencs, valencians i a la resta de les autonomies és que el Govern Central aporte el 50% del cost de la dependència, donat que fins ara sols financia el 12%, mentre el 88% restant els costeja la Generalitat.

També figura en este acord d’investidura que quasevol acord del Govern Central com Mercosur, no es ratifique sense un estudi previ per conèixer la seua repercusió en els cítrics valencians i fins i tot contemplar les compensacions pertinents.

Inversions territorialitzades

A més contempla les inversions dels pressupostos «territoriatlizades» i en el cas valencià que estiguen en consonància amb la demografia i el PIB.

Altre dels punts afecta directament a Alzira donat que la capital de la comarca comptarà, segons este acord, amb una connexió directa amb l’AP-7, una vella reivindicació de l’Ajuntament, dels empresaris i de les distintes formacions polítiques valencianes.

Preguntat per este mitjà sobre les declaracions realitzades hui pel president de la patronal valenciana -CEV- que convocarà «una gran manifestació» per reivindicar un nou finançament, el diputat de Compromís s’ha mostrat «encantat» perqué «això significa que el nostre missatge ha calat i impregnat en el conjunt de la Comunitat Valenciana»