Moments, el nou Café Gijón d’Alzira

0
533
El lingüista Leo Giménez (dreta de la imatge) junt a la poetessa Sílvia Savall en Moments durant la primera reunió literària
El Café Gijón alzireny es va omplir de gom a gom

La cafeteria Moments, d’Alzira, celebra cada primer dimecres de mes “Micro Obert”, una sessió literària oberta a les persones interessades que hi vullguen assistir. Normalment es tracta de lectures de poemes, però també de cites d’altres gèneres literaris.

En l’últim encontre es llegiren fragments de Walt Whitman, de Jorge Luis Borges, cites de Federico García Lorca i d’altres autors cèlebres. I sobretot es llegiren poemes o fragments de poesies escrites pels i per les assistents, alguns dels quals amb llibres publicats o en camí de publicar-ne.

Van recitar una desena dels presents, com per exemple Pilar Molina, assídua de “Micro Obert”, autora del poemari El tramoyista de Lorca. L’escriptora i gran activista de la solidaritat, María Fernández, també va protagonitzar alguns dels moments més emocionants i divertits, amb la recitació d’un dels seus poemes.

L’organitzadora i alma mater de l’encontre mensual “Micro Obert” és Sílvia Savall, poetessa guardonada amb el premi del Círculo Rojo de poesia, amb el llibre poètic Donde todo se ve, i també autora, entre altres, del poemari Géminis. Sílvia va ser també, com és habitual en esta sessió literària, una de les recitadores en l’esmentat acte.

Una de les parroquianes habituals en Moments i en “Micro Obert”, Carmen Benavent, al final de l’encontre va recitar també dos poemes, l’un sobri i sentimental i l’altre, ben divertit, dedicat al seu gat, company inseparable. La sessió la va obrir la referida Sílvia Savall, que va donar pas al lingüista Leo Giménez, que va recitar un repertori de versos  feministes de la seua collita i cites de dones que han esdevingut referents del feminisme, com ara Indira Ghandi i Marilyn Monroe.

La cafeteria Moments, de nom ben connotatiu, obert per a passar “bons moments”, ha sigut seleccionada per al programa “12 mesos, 12 empreses”, per IDEA (Iniciativa per al Desenvolupament Econòmic d’Alzira) de l’Ajuntament d’Alzira dedicat a l’impuls i foment empresarial en el municipi capital de la Ribera Alta. Moments serà, segons eixe programa, l’empresa protagonista del mes de juny d’enguany.

Moments, porta camí de convertir-se en el Café Gijón de Madrid, reconeguda seu de tertúlies literàries al llarg del segle XX.