El paratge de la Murta d’Alzira i l’ermita Sant Roc de Carcaixent en una sèrie de La 2

0
761
Imatge de la Murta
Interior de l’ermita de Sant Roc a Carcaixent

Les localitats valencianes d’Alzira, Xàtiva, Ontinyent, Bocairent i Carcaixent protagonitzaran un dels reportatges de la sèrie internacional “Senderos del Mundo” que La 2 de TVE estrenarà aquest dissabte a les 17:45h. D’aquesta forma el Camí del Cid al seu pas per València protagonitzarà un dels capítols d’aquesta reeixida sèrie que, dirigida pel realitzador i periodista espanyol Juan Frutos, pretén traslladar a l’espectador a alguns dels racons més impressionants del món.

El lliurament dedicat a la ruta cidiana s’emetrà el dissabte 8 de febrer. El paratge de la Murta d’Alzira, el castell de Xàtiva, els gorgs del Pou Clar d’Ontinyent, l’ermita gòtica de Sant Roc de Carcaixent i el nucli urbà de Bocairent seran els enclavaments que apareixeran en aquesta sèrie coproduïda per RTVE i Orange Productions.

Els protagonistes

La 2 de TVE ja va emetre en 2019 un primer lliurament de “Senderos del Mundo”. Ara, i després d’un excepcional acolliment, torna a la pantalla petita amb noves aventures dels seus tres protagonistes: Amador, un aventurer sense límits; Ana, ciclista experimentada i Juan, viatger nat que recorre el món al costat del seu gos Molles.

Al llarg de set nous capítols tornaran a recórrer rutes de tot el planeta per a visitar desenes de camins i conéixer el seu entorn natural, el patrimoni històric, així com ofertes d’oci, gastronomia o tradicions ancestrals.

Països com Xipre, Jordània, Noruega, Grècia, Irlanda del Nord, Alemanya i Israel i destinacions a Espanya com la província de Badajoz, Ciudad Real, Terol, Sevilla, Salamanca, Càceres, Múrcia, Madrid, València (Camí del Cid) o la Ruta Via de la Plata seran alguns dels reptes dels protagonistes en aquesta nova tanda d’episodis.En el primer lliurament, Amador començarà la seua aventura en el Geoparque de la Costa Basca.

Des de l’impressionant Flysch de Zumaia emprendrà una ruta cap a Deba per a conéixer una de les zones geològiques més interessants del planeta. Ana, des de la comarca de les Cinc Viles, a Aragó iniciarà un recorregut amb bicicleta per a embarcar-se en un apassionant viatge pel passat i el present d’aquesta bella terra.

A Orient Mitjà, Juan i el seu inseparable company Molles es prepararan per a realitzar una llarga travessia pel desert israelià del Néguev. Camins inhòspits, sense tot just presència humana, escassos recursos hídrics i temperatures extremes, esperen als tres protagonistes.