Mor l’escriptora Isabel-Clara Simó guanyadora del XIX Premi de Novel.la Ciutat d’Alzira

0
292

A primera hora del matí, ha mort a Barcelona l’escriptora i periodista Isabel-Clara Simó (Alcoi, 1943). Tenia 76 anys i des de feia mesos patia una malaltia degenerativa.

Al llarg de quatre dècades va publicar una cinquantena llarga de títols, molts d’ells traduïts a altres llengües, de temàtiques i gèneres molt diversos, entre ells, «El meu germà Pol» l’obra guanyadora el XIX Premi de Novel.la Ciutat d’Alzira, l’any 2007. Segons manifestà, aleshores, l’editor de Bromera Josep Gregori, «és una narrativa en estat pur que atrapa al lector».

Bromera ha lamentat la gran pèrdua per al món de la literatura que suposa la mort d’Isabel-Clara Simó, una de les autores més reconegudes de la nostra literatura contemporània, a més d’una persona generosa, vital i compromesa. A Bromera hem tingut la sort d’haver treballat amb ella durant molts anys i sempre hem tingut el plaer de comptar amb la seua inestimable col·laboració. Ens ha deixat una de les escriptores més llegides del nostre temps, a qui recordarem a través de la seua extensa obra, composta per més d’una cinquantena de llibres –des de narrativa fins a teatre, poesia, assaig i, fins i tot, guions televisius–, dirigits tant al públic juvenil com adult, així com una trajectòria dedicada a la defensa i la promoció de la nostra llengua.