AVA proposa en Alzira la unió dels productors de caqui per defensar millor els preus

0
432
Cristóbal Aguado amb dirigents locals d'AVA esta vesprada a la Casa de la Cultura
En nombrosos camps com este de Vilella s’han quedat els caquis penjant dels arbres

El president del sindicat agrari AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado, s’ha mostrat hui a Alzira ferm partidari de «concentrar» l’oferta del caqui mitjançant una associació que aglutine als productors que venen la collita per lliure. Uns productors que suposen al voltant del 50% de la producció total de la Comunitat Valenciana, concentrada a la Ribera en la seua major part, donat que el 50% restant és actualment comercialitzat per les cooperatives integrades en Anecoop.

Abusos del mercat

Aguado, que ha presidit esta vesprada l’assemblea d’AVA-Alzira, considera que «concentrar la producció suposarà que els agricultors tinguen el control del sector evitant els abusos del mercat lliure».

El dirigent sindical ha insistit en que «si estem units tindrem molta més força encara que hi haja que sacrificar un 10% de la producció per millorar els preus».

Esta proposta ha sorgit arran del que Aguado i tot el sector ha qualificat la d’enguany com «la pitjor campanya» de la curta història del caqui «amb preus molt més baixos que el preu de cost».

A més ha lamentat la «falta de mercats alternatius», arran el vet rus, que «al no tindrel,s estem pagant les conseqüències».