Alzira és el cinqué municipi valencià amb menys deute per càpita

0
290
Alzira al fons, en primer lloc obres del futur edifici de la Policia Local
El regidor d’Hisenda Albert Furió i l’alcalde Diego Gómez a l’Ajuntament

El pressupost municipal de 2020 supera per primera vegada els 40 milions d’euros

El deute al final de 2019 és de 5,4 milions front els 16 milions de 2015

Les inversions aniran destinades al Fontana Mogort, Reten policial i al Casal Jove

Alzira ha culminat l’exercici de 2019 amb un deute de 5,4 milions d’euros i té previst reduir-lo a 4,4 milions al final d’este 2020 que acaba de començar.

Segons les estadístiques de l’any 2018 la capital de la Ribera era la cinquena població de la Comunitat Valenciana amb menys deute (123 euros per càpita), després que reduir a 3 prèstecs les 13 operacions de crèdit contabilitzades fa tan sols 5 anys.

La corporació local aprovarà la pròxima setmana uns pressupostos que superaran, per primera vegada, els 40 milions d’euros, front els 38,8 de l’exercici anterior. Les inversions aniran destinades a reparar el poliesportiu Fontana Mogort, a la última fase de les obres de l’edifici de la Policia Local i a vestir el Casal Jove, segons ha manifestat a Riberaexpress el regidor d’Hisenda Albert Furió.

Els ingresos més importants que reben les arques municipals procedixen de l’IBI rústic i urbà que totalitza 13 milions d’euros i de l’impost de vehicles que supera els 4 milions. A més confia en rebre uns 10 milions de l’Estat, en concepte de tributs i 3,7 milions d’euros procedents del fons de la Generalitat.

Els impostos municipals no pugen

Pel que fa als gastos la partida més important és la de personal que puja a 19 milions d’euros. L’equip de govern, format per Compromís i el PSPV no pujarà els impostos.

Furió ha assenyalat que «l’ajuntament gaudix d’una notable solvència avalada per la reducció del deute«, tot i «tindre uns nivells impositius semblants als de 2011». El govern local prioritza «l’Ocupació, els Serveis Socials i les polítiques inclusives, fins el punt de rebre un importat guardó estatal que avala la nostra aposta social».

Albert Furió ha aprofitat l’ocasió per a resaltar que «este govern progressista sap gestionar millor que el PP, front el que significaren alguns agorers fa cinc anys».

Riberaexpress