Lleugeres gelades en alguns punts dels termes d’Alzira i l’Alcúdia

0
324
Fulles amb gel en un camp de caquis pròxim a la Cova de les Meravelles este matí
El gel ha afectat també a la gespa del parc de l’Alquenència
Sostre gelat d’un vehicle a les rodalies del parc de l’Alquenència

Les temperatures mínimes han baixat lleugerament del 0º en alguns punts dels termes d’Alzira i l’Alcúdìa; destacant els -1,3º en el cas de la partida alzirenya de Mulata i els -0,4º a la Murta. Als dos nuclis urbans la mínima s’ha situat al voltant d’un grau positiu.

Les imatges que acompanyen este text pertanyen al parc de l’Alquenència d’Alzira on s’apreciava gel a la gespa així com en uncamp de caquis a les rodalies de la cova de les Meravelles.

L’anticicló continuarà impossant la seva llei en forma d’un cinturó d’altes pressions que s’extenen des de l’Atlàntic cap a Europa oriental, i l’oratge no ens portarà cap complicació. Això sí,com ens arribarà un front molt debilitat des de l’interior peninsular, el cel presentarà pas de núvols prims i alts que només estaran de pas.

Les temperatures màximes pujaran entre 2º i 3ºC a bona part del litoral i prelitoral de la província de València (seguiran igual a la resta de la Comunitat), i el vent entrarà aponentat per les comarques interiors, i més del sud-sudoest (entre migjorn i llebeig respectivament) a la zona costanera amb ratxes més moderades pel litoral alacantí.

Pròxima setmana

Esta millora que tindrem este cap de setmana també tindrà continuitat la pròxima setmana ja que l’oratge estable i anticiclònic seguiran acompanyant-nos almenys fins divendres 17. Els últims models apunten a possibles canvis per al cap de setmana del 18 i 19, extrem que caldrà seguir de ben a prop perquè encara és un poc prompte per a confirmar-ho a tants dies vista.

D’altra banda, pel que fa a les temperatures començaran a recuperar-se de manera més moderada a partir del pròxim dimarts 14 on es situaran ja en valors molt més suaus a les hores centrals del dia.

Inforatge / Riberaexpress