Alzira tira al carrer al voltant de 9.000 kg diaris de cartó

0
351
Abocador incontrolat al terme d'Alzira
El regidor de Serveis Pùblics Fernando Pascual durant la presentació de maquinària de neteja nova

Fernando Pascual:»Els comerços i les indústries no utilitzen l’ecoparc»

Carcaixent i La Barraca no disposen d’un servici de recollida de trastos com Alzira

L’Ajuntament iniciarà una campanya «comerç per comerç, indústria per indústria»

Els servei de neteja d’Alzira es veu desbordat per «l’incivisme d’empreses, botigues i particulars» que llancen a diari al carrer «entre 8.000 i 9.000 kg diaris de cartó»

A més són «molt pocs» els que utilitzen l’ecoparc per tirar les deixalles, el que ha provocat que l’Ajuntament «reforce, amb tres torns, la recollida de trastos, destinant a esta tasca part del personal de neteja», segons ha manifestat a Riberaexpress el regidor de Serveis Públics Fernando Pascual.

Este servici de recollida lluita contra els abocadors incontrolats, entre els que destaquen els del Pont de l’Estret i la carretera de Vilella, «donat que ni La Barraca d’Aigües Vives ni Carcaixent disposen del servei de recollida de trastos», advertix Pascual.

Campanya per comerços i indústries

El responsable d’esta àrea municipal avança que en breu encetarà una campanya «comerç per comerç, indústria per indústria, per evitar la imatge d’una Alzira bruta».

Esta problemàtica s’ha agreujat perquè no hi ha ningú que arreplegue el cartó dipositat al carrer com passava abans; «ara ningú paga pel cartó, és més, les empreses cobren 0,90 cèntims per cada tona recollida».

Pascual té previst reunir-se amb la directiva de l’Associació Empresarial per tal de buscar una solució a esta problemàtica i recorda que l‘actual equip de govern va «eliminar la taxa de fem indústrial en l’anterior legislatura», en entendre que les empreses «deuen gestionar els seus propi residus».

Neteja i recollida

El responsable de Serveis Públics reconeix que la neteja diària dels carrers i places d’Alzira ha pogut resentir-se, com ha denunciat Ciutadans, donat que s’ha vist obligar a destinar a algún treballador de la plantilla de 60 empleats per ampliar a tres torns la recollida de trastos.

Respecte a la crítica de que la major brutícia de la ciutat guarda relació directa amb la disminució de la partida destinada a l’adjudicació de la neteja, Pascual contesta que es va passar d’un contracte de 3,2 al nou de 2 milions d’euros anuals «perquè va culminar l’amortització de la maquinària que ara és de propietat municipal i que ha significat un estalvi molt important per a l’Ajuntament». El regidor insistix en que la plantilla «és la mateixa, però hem tingut que reorganitzar el servici davant la proliferació de cartó al carrer i de deixalles en abocadors incontrolats».

Riberaexpress