Els comerciants denuncien la «foscor horrible» que patix l’avda Sants Patrons d’Alzira

0
496
L'Avda Sants Patrons d'Alzira ahir a les 8 de la nit
Alicia Sierra representant de l’àrea comercial Avda Sants Patrons-Plaça Major
La majoria de les llums que donen a les voreres estan apagades

«Per la nit hi ha a l’avinguda una foscor horrible perquè la llum és pèsima», lamenta Alicia Sierra, gerent de les botigues Enrique i Reme Sierra i representant de la zona comercial de l’avinguda Sants Patrons i la Plaça Major en el Consell de Comerç d’Alzira.

Els fanals d’esta important artèria de la ciutat tenen dos lámpares; una més alta per enllumenar la caçada i altra prou més baixa per donar llum a les voreres, però com diu Sierra i ha pogut comprovar Riberaexpress, «mai estan les dos en funcionament«, llevat del pas de zebra de Correus, lloc que gaudix d’una visibilitat nocturna molt superior a la resta. Fins i tot en el tram més pròxim a la Plaça de la Generalitat, on s’ubica la Menina, hi han dos fanals (un front a l’altre) en els que no funciona cap de les làmpares i que per tant presenta una foscor més acusada.

A més durant quatre dies de Nadal «una avaria va deixar sense llum a un bon tram de l’avinguda» recorda la gerent d’una de les botigues més tradicionals d’Alzira. Alicia Sierra considera que la falta de llum «allunya encara més als compradors» d’una avinguda que ha perdut en els últims anys una bona part del pes comercial que tenis com es pot comprovar amb l’abundància de locals tancats.

Fanals desactivats des de 2008

Per la seua part el regidor de Serveis Públics Fernando Pascual, ha revetlat a este mitjà de comunicació les accions que durà a terme el seu departament a partir de la pròxima setmana per tal de resoldre esta problemàtica. En primer lloc éls tècnics municipals faran «un control lumínic per comprovar si la llum existent a l’avinguda quina intensitat lluminària té i per tant si compleix la  la normativa». Tot seguit té previst reunir-se amb els representants del comerç de l’avinguda. En tercer lloc enxufarà les faroles peatonals que «han estat desactivades des de l’any 2008», davant l’inici de la crisi econòmica i fins i tot avança que «sustituirem les actuals bombetes que fan una llum groga per llums LED».

El representant municipal advertix que els arbres de l’avinguda «també dificulten que els fanals enllumenen com cal les voreres».

Els comerciants consideren que enxufar els fanals fins les 9 o les 10 de la nit «li donaria més vida a l’avinguda» i evitaria la contaminació llumínica.

Riberaexpress