El mercat d’Alzira descarta l’Avda Luis Suñer però no la de Sants Patrons

0
470
El mercat ambulant del dimecres este matí

La Policia Local considera «inviable» ubicar el mercat en l’avda Luis Suñer

La construcció del Palau de Justícia en esta legislatura forçarà el canvi de l’actual ubicació

A l’associació de mercaders els agrada especialment l’avda Sants Patrons 

El tradicional mercat ambulant del dimecres d’Alzira «no canviarà de lloc», pel moment, segons fons de l’equip de govern i de l’Associació Valenciana de Mercaders (AVAME), després que comerciants i ajuntament abordaren, recentment, la possibilitat de traslladar-lo a l’avinguda Lluís Suñer

La Policia Local no considera viable la proposta de traslladar les 175 parades del mercadet a esta avinguda, davant les complicacions que comporta l’existència d’un col.legi, a més dels jutjats i la seu d’Hisenda. La construcció durant esta legislatura del Palau de Justícia que aglutinarà a tots els jutjats complicarà encara més el canvi.

Però la instal.lació del palau judicial forçarà, a bon segur, al mercat a buscar altra ubicació, donat que l’actual aparcament de l’avinguda Luis Suñer quedarà eliminat en la major part.

Sants Patrons si, Tulell no

El president d’AVAME, Miguel Ángel Viñes, considera que l’avinguda Sants Patrons «seria una bona ubicació tant per als comerciants del mercat com per als establiments de la zona». Les parades, segons ha manifestat Viñes a Riberaexpress » sols ocuparien una de les dos calçades, concretament cabria el mercat entre la Plaça de la Generalitat i la parada de taxis». L’associació rebutja frontalment el trasllat a Tulell «en trobar-se massa lluny del centre de la ciutat».

Avinguda peatonal

Per la seua part el comerciant Juan Santacreu, portaveu de l’associació d’establiments del carrer Hort dels Frares, considera que l’avda Sants Patrons «deuria ser peatonal, com recomanava el Pla Comercial de l’any 2001 encarregat per l’Ajuntament d’Alzira. Santacreu també és partidari que el mercat ambulant s’instal.le en esta avinguda que «deuria acollir llibreries, floristeries i similars com passa a Les Rambles de Barcelona i a altres ciutats per atraure a clients de la comarca».

Els mercaders ambulants busquen fórmules i ubicacions que revitalitze este tradicional mercat que ha perdut el 50% de les parades respecte als anys 80 en que arribaren a instal.lar unes 350 botigues.

L’actual equip de govern estudia la possibilitat de reduir el trànsit per esta important artèria de la ciutat i d’ampliar els espais destinats als vianants.

Riberaexpress