Els valencians gaudiran de diversos ponts i megaponts en el 2020

0
810

El calendari laboral de 2020 recull un total de 12 dies festius nacionals, els mateixos que en 2019, dels quals huit se celebraran de manera conjunta en tota Espanya.

Cinc d’aquests huit festius nacionals cauran en dilluns o divendres, la qual cosa possibilitarà ponts d’almenys tres dies per als qui no treballen en cap de setmana. Aquests tres dies seguits de festa, és el que es considera un pont. Un d’ells, es converteix en megapont en sumar un altre dia en la Comunitat.

Però, a més, en el cas dels festius valenciana hi ha un altre pont més i un altre megapont (de quatre dies).. Així queden dos megaponts i cinc ponts a València, Alacant i Castelló.

Els huit festius nacionals que seran festa en tota Espanya en 2020 són: l’1 de gener (Any Nou), el dilluns 6 de gener (Epifania del Senyor), el divendres 10 d’abril (Divendres Sant), el divendres 1 de Maig (Festa del Treball), el dissabte 15 d’agost (Assumpció de la Verge), el dilluns 12 d’octubre (Festa Nacional d’Espanya), el dimarts 8 de desembre (Immaculada Concepció) i el divendres 25 de desembre (Nadal).

Si contem que molts treballadors podran lliurar en la Nit de Nadal i en la Nit de Cap d’Any (que cauen en dijous), hi ha dos megaponts més.

Altres dos festius comuns, 1 de novembre (Tots Sants) i 6 de desembre (Dia de la Constitució Espanyola), cauen en diumenge, per la qual cosa les comunitats autònomes poden desplaçar la celebració al dilluns següent o a un altre dia. Així, el dilluns 2 de novembre serà festiu a Andalusia, Aragó, Astúries, Castella-la Manxa, Extremadura i Madrid, comunitats que han decidit desplaçar la festa de Tots Sants.

D’igual forma, el dilluns 7 de desembre serà festiu a Andalusia, Aragó, Astúries, Balears, Canàries, Castella i Lleó, Extremadura, Madrid, Múrcia, Navarra i La Rioja, així com a les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla. Al costat del de Setmana Santa, aquest serà per a les onze regions esmentades el major ‘*macropuente’ de l’any, de quatre dies de duració, en ser festiu en tota Espanya també el dimarts 8 de desembre.

La resta de comunitats ha optat per traslladar el festiu del 6 de desembre, que cau en diumenge, a altres dies de l’any.

Per Setmana Santa, el dijous 9 d’abril serà festiu en totes les comunitats autònomes, excepte a Catalunya i a la Comunitat Valenciana. En ser festiu comú a tota Espanya el Divendres Sant (10 d’abril), els treballadors de la major part de les comunitats podran gaudir de quatre dies de descans o de tres en el cas de Catalunya i Comunitat Valenciana.

Per part seua, el dijous 19 de març (Sant Josep) només serà festa a Castella-la Manxa, Comunitat Valenciana, Galícia, Múrcia, Navarra i País Basc. Així mateix, el dissabte 25 de juliol (Santiago Apòstol) serà festiu només a Galícia i País Basc. En el cas valencià, els treballadors que puguen disposar del divendres 20 de març, laborable, tindran un megapont després de les Cremà de Falles.

D’aquesta forma, en cada comunitat i en cada ciutat autònoma es podrà gaudir de 12 festius en 2020, incloent els comuns a tota Espanya, els que es poden substituir o no i els festius autonòmics. No obstant això, a aquests 12 dies, caldrà sumar també els festius de caràcter local (2 dies).

A més, en el cas de la Comunitat Valenciana són festius el dilluns 20 d’abril, amb el que se suma un altre pont de tres dies, i el divendres 9 d’octubre, que sumat al dilluns 12, es converteix en un megapont de quatre dies.

EP