Alzira ha recordat hui l’entrada de Jaume I a l’antiga Illa del Xúquer

0
141
Els guardonats amb les insígnies d'or de la ciutat a l'inici de l'acte
L’alcalde Diego Gómez amb la senyera d’Alzira i la corporació
La segona tinent alcalde Isabel Aguilar amb la senyera d’Alzira i els guardonats durant la processó cívica

Alzira ha commemorat esta vesprada l’entrada de Jaume I a la ciutat, fa 777 anys, amb la processó cívica i el lliurament de les Insígnies d’Or de la Ciutat a persones, entitats i associacions diverses que han destacat per la seua labor en les modalitats de Humanisme, Activitats Empresarials, Cultura i Esports.

L’acte ha començat amb la baixada de la bandera des de l’Ajuntament, acompanyada de les salves i el nostre himne es despenja de mans del regidor de Cultura, Alfred Aranda per a ser rebuda per l’alcalde de la ciutat, Diego Gómez.

La processó cívica ha iniciat el seu recorregut amb la segona tinent d’alcalde, Isabel Aguilar com a portadora de la bandera, el segon torn ha estat per al regidor de Comunicació i Festes Xavi Pérez, que ha finalitzat la primera part a la plaça Major on la Banda Jove de la Societat Musical d’Alzira, dirigida per David González, ha interpretat dos peces.

En finalitzar l’actuació s’ha représ la processó amb la regidora Clara Aledón, com a portadora, i ha finalitzat el recorregut la regidora Luisa Castells.

Tot seguit s’ha celebrada al Saló Noble de l’Ajuntament, el plenari extraordinari on s’han lliurat les insígnies d’or: En la modalitat d’Humanisme, a Antonio Costa Magraner, president de la Séquia Reial del Xúquer; en Activitats Empresarials, al comerç, Confecciones Tello; en Cultura, a l’Estudi Fotogràfic Niclas i en la modalitat d’Esports, el Club de Tennis Taula Alzira.

L’alcalde ha resaltat les qualitats dels guardonats:

A Antonio Costa Magraner, en la modalitat d’Humanisme. Agricultor incansable, referent del món cooperatiu, home de terra i d’aigua. President de la Sèquia Reial del Xúquer i persona de conviccions netes.

A Confecciones Tello, en la modalitat d’Activitats Empresarials i Comerç. Botiga d`historia i tradició familiar. De generacions de dones lluitadores pel seu negoci en moments molts durs. Tot un exemple de constància i bon caràcter que és respira al carrer Josep Pau 28.

A José Carrillo i Rosa María García, de l’Estudi Fotogràfic Niclas, en la modalitat de Cultura. Moltes imatges i instantànies han passat per la retina de Pepe i Rosa des de l’any 1978. El temps han evolucionat, sense dubtes, però la creativitat i l’estima per la fotografia continuen essent la base dels nostres guardonats. Ells fan i són cultura viva del nostre poble.

Al Club de Tennis Taula Alzira, en la modalitat d’Esports. Han passat ja 50 anys des de la creació d’aquest club esportiu referent dels valors de tenacitat individual i suport d’equip. Amb tot, el club és un model de treball intergeneracional, on veterans, joves i aprenents en la seua escoleta fan pinya entorn a un club referencial en la nostra comunitat.