Alzira estrenarà en el 2020 el PET-TC més avançat en el diagnòstic de tumors

0
380

La Conselleria de Sanitat inverteix més de 1,8 milions en el nou PET-TC de l’Hospital de la Ribera per al diagnòstic de tumors

 

  • El Departament de la Ribera continua avançant en superar l’obsolescència tecnològica amb nous i més avançats equips

 

  • Es preveu que l’equip entre en funcionament el primer trimestre de 2020

 

Alzira (30.12.19). L’Hospital Universitari de la Ribera ja ha rebut el seu equip de PET-TC, un dels més avançats i precisos en el diagnòstic de tumors. Per a això, la Conselleria de Sanitat ha invertit més de 1,8 milions d’euros, dels quals 1,4 milions d’euros s’han destinat a l’adquisició de l’equip i 400.000 euros a l’acondicionament de l’espai on s’ha instal·lat.

D’esta manera, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública compleix amb el compromís que va adquirir amb l’assumpció de la gestió directa del Departament de Salut de la Ribera, d’acabar amb l’obsolescència tecnològica de l’Hospital d’Alzira. Així, segueix dotant-lo de nous i més avançats equips de diagnòstic i tractament.

En este sentit, cal recordar que el darrer mes de setembre, el centre alzireny també va rebre el seu nou accelerador lineal, en què la Conselleria de Sanitat ha invertit 3,2 milions d’euros. Està previst que el nou equip de PET-TC entre en funcionament el primer trimestre del 2020, després de la realització de les proves de seguretat pertinents i de l’autorització per part de Consell de Seguretat Nuclear.

Esta és la primera vegada que l’Hospital de la Ribera compta amb un equip de PET-TC propi en els seus 21 anys d’existència. En este sentit, la gerent de l’Hospital d’Alzira, Liliana Fuster, ha assenyalat que la incorporació d’este equip «suposa un important salt qualitatiu en el diagnòstic dels pacients, ja que ja no serà necessari recórrer a la unitat mòbil que es traslladava fins a Alzira per a la realització d’este tipus de proves». El PET-TC és una de les proves més efectives per detectar tumors. Es tracta d’un híbrid entre dues tècniques d’imatge: el TAC (Tomografia Axial Computeritzada) i el PET (Tomografia per Emissió de Positrons).