La Ribera brindarà el dimarts per la gratuïtat de l’autopista

0
125
L'autopista AP-7 al seu pas pel terme d'Algemesí

Semblava que no arribaria mai la històrica reivindicació de la Ribera per gaudir d’una AP-7 gratuïta, després de molts anys pagant peatge per traslladar-se en direcció a Alacant o a València.

En canvi ara solts resten unes hores perquè es complisca el somni d’ajuntaments, empresaris i usuaris particulars de la comarca. Coindicint amb les campanades del dimarts que anunciaran l’arribada del 2020, a bon segur que moltes empreses i treballadors que es veuen obligats a transitar a diari per l’AP-7, brindaran amb cava per l’eliminació dels maleïts peatges.

Connexió d’Alzira

Ara sols resta que el Govern central faça bo el compromís de construir la connexió d’Alzira amb l’autopista, tan de temps demandada pel consistori, alzireny, per les diferents forces polítiques i especialment per l’Associació Empresarial.

Cal recordar que els últims Pressupostos Generals de l’Estat, aprovats durant el mandat de Mariano Rajoy i encara en vigor, contemplen una asignació d’1,6 milions d’euros per a connectar la capital de la comarca amb l’AP-7, entre els anys 2018 i 2020.

En l’apartat del Ministeri de Foment apareix una partida de 100.000 euros en el 2018 per a la redacció del projecte. En el 2019 estava prevista la inversió de 500.000 euros, mentre el milió restant s’invertirà durant l’any 2020, segons les previsions inicials del pressupost.

Fa ja uns quants anys que els dirigents de l’Associació Empresarial d’Alzira han reivindicat esta connexió, a l’altura de la carretera d’Albalat, per a facilitar l’eixida a l’autopista AP-7 dels distints polígons industrial d’Alzira.