Una empresa d’Alzira recicla els xiclets per convertir-los en papereres

0
193
L'empresari Paco Felguera amb el regidor de Serveis Urbans Fernando Pascual junt a la nova paperera per a xiclets
Les autoritats locals amb els emprenedors alzirenys creadors de Gumy

Gumy és el nou contenidor reciclat a partir dels xiclets que es tiren a estes papereres

Es tracta d’un projecte d’economia circular conjunta entre l’empresa Nemain Levante d’Alzira i la firma SOLTECO

El nou recipient serà presentat a Madrid en la pròxima edició de FITUR

Gumy es converteix així en un projecte sostenible que es nodreix de si mateix per realitzar noves papereres. «Estos recipients tindran una segona vida, podent-se utilitzar per a la fabricació de perfils i postes per a noves instal·lacions i suports», segons ha manifestat el gerent de Nemain Levante, Paco Felguera.

L’any 2017 es van instal·lar els primers Gumy a Alzira, sent així la ciutat pionera en la utilització d’este tipus de contenidors que està calant en la societat alzirenya, de manera que cada vegada més s’utilitzen estes papereres per a dipositar els xicles i propiciar el seu reciclatge.

Cinc anys per a degradar-se

Cal recordar que a Espanya es consumeix una mitja de 3,5 kg de xicle per persona. Els xiclets que es tiren a terra tarden uns 5 anys a degradar-se i poden acumular fins a 50.000 gèrmens, a més de la mala imatge i el cost de neteja que suposa per a la ciutat.

La goma de mastegar s’ha convertit en una font de contaminació així com en la caua d’infeccions estomacals i respiratòries. I fins i tot ha provocat danys als carrers, paviments, a la imatge de les ciutats i al medi ambient.

La sostenible paperera està fabricada amb poliuretano-espuma i polipropileno amb «una resistència molt alta a la corrosió i a l’impacte», segons explica Felguera.

L’Ajuntament d’Alzira té previst dur endavant «campanyes de sensibilització als col.legis, perquè els alumnes siguen conscients de la importància de reciclar i d’utitlizar estos contenidors per ano llençar els xiclets a terra», segons ha manifestat el regidor de Serveis Urbans, Fernando Pascual.

.