La Guàrdia Civil destapa una xarxa de contractes irregulars de collidors a la Ribera Alta

0
246

La majoria dels treballadors en situació irregular eren de nacionalitats Pakistanesa i l’Índia

Dins dels serveis establits de manera permanent per la Guàrdia Civil de València per a evitar el robatori i comerç il·legal de productes del camp en explotacions agrícoles i en establiments de compra d’aquesta mercaderia, la Guàrdia Civil va procedir a la investigació de 5 persones, 4 homes i 1 dona, d’edats compreses entre els 39 i 47 anys i nacionalitats espanyola, pakistanesa, ucraïnesa i Armènia, per un suposat delicte Contra el Dret dels Treballadors.

Com a conseqüència de les mesures adoptades en el Pla nacional contra les sostraccions agrícoles i ramaderes així com evitar l’explotació d’immigrants irregulars en el camp, evitant l’activitat delictiva en aquests sectors, per part de la Guàrdia Civil de Picassent es van desenvolupar una sèrie d’inspeccions per a evitar l’explotació de peons *agricolas i controlar les suplantacions d’identitat que perjudiquen de manera directa als agricultors que es produeix en la temporada de recol·lecció dels *citrícos.

Durant una inspecció d’una quadrilla de 22 treballadors, peons agrícoles, es van detectar 15 en situació irregular, sent de nacionalitats Pakistanesa i l’Índia.

Suplantació d’identitat

El modus operandi emprat pels investigats era suplantar la identitat de 15 persones, que tenien contracte en vigor, per les persones irregulars que van ser identificades treballant, fent valdre un comunicat de treball on es figurava la presència de persones que no estaven.

Fruit de les gestions realitzades pels agents s’ha procedit a la investigació de 5 persones, per un presumpte Delicte Contra el Dret dels treballadors.

Aquestes actuacions se sumen a les ja realitzades de manera contínua per la Guàrdia Civil de València que gràcies a la seua preparació, especialització i esforç diari, juntament amb la col·laboració constant dels agricultors, eviten i persegueixen incessantment la comissió de qualsevol fet delictiu relacionat amb el món agrícola.

Les diligències instruïdes han sigut entregades als Jutjats de Primera Instància i Instrucció núm. 2 de Picassent