Correal: «Si enguany ha sigut històric, el somni del Nítida per al 2020 és conservar la categoria»

0
120
Elpresident del club Vicent Fontana, el tècnic Braulio Correal i els jugadors amb la copa de l'ascens
Braulio Correal, el tècnic especialitzat en ascens

En gener comença a Elx una segona volta molt atractiva i interesant

La clau per conservar la categoria es troba en fer del Palau d’Esports un fortí

Estem molt, molt contents de la resposta de la gent que transmet la seua i.lusió als jugadors

 

El Nítida Alzira acomiada un 2019 que consideren «històric», en el que «a base d’il.lusió, treball i constància aconseguirem algo impensable com va ser l’ascens de categoria al final de la temporada pasada», recorda el seu tècnic Braulio Correal, que no té cap problema en reconèixer «tinguerem sort al creuar-nos amb el conjunt canari»

Ara, arribat a l’equador d’esta temporada en 2ª A, amb 18 punts, classificats en el decé lloc i acumulant tres victòries i dos empats en les últimes cinc jornades, Correal insistix el que manifestà abans de començar; «la nostra i màxima aspiració és conservar la categoria» i recorda diverses vegades durant l’entrevista concedida a Riberaexpress, «tot i el qué hem fet, sols tenims quatre punts d’advantatge respecte als llocs de descens».

La segona volta que la inicia el Nítida l’11 de gener a Elx «és superatractiva, ens queda molta tela per tallar durant els pròxims quatre mesos i és a final de curs quan vindran les notes».

Els peus a terra

El missatge que l’entrenador alzireny transmitix en tot moment als seus jugadors, és que cal tindre els peus a terra i ser conscients de les dificultats que trobaran en el 2020 per no baixar a 2ª B; «es presenta una segona volta superinteresant, donada la gran igualtat existent i a més alguns equips estan reforçant-se». No serà el cas de l’aguerrida esquadra local; «estem molt contents amb la plantilla que tenim i amb la seua actitut brutal».

La recepta de Braulio per al que resta de temporada  no és altra que «seguir en la mateixa línia de treball, hem d’evitat quedar despenjats i cal estar sempre molt a prop de l’objectiu», i «la clau ha de ser fer del Palau un autèntic fortí».

Un Palau que ha respost, fins ara, a les mil meravelles, amb entrades sempre superiors als 600 espectadors i que en alguna ocasió haa comptat amb el suport de fins a 1.200 seguidors com és el cas de la visita del Barça B. «Estem molt, molt contents amb la resposta de la gent, la seua il.lusió arriba als jugadors i la constant actuació de la xaranga ens dona un plus», diu el míster responsable del doble ascens.

Millor atac que defensa

La seua querència principal és potenciar la part defensiva; «en tercera divisió i en 2ª B forem l’equip menys golejat», en canvi les dades de les 15 primeres jornades de lliga en la divisió de plata diuen tot el contrari; amb 46 gols a favor és el quart conjunt més anotador del grup, mentre els 56 gols encaixats el situen en el tercer per la cua d’este apartat.

A tal efecte el dirigent tècnic recorda que «la categoria és molt exigent», i es diferencia de la 2ª B en «la major qualitat, rapidesa i millor finalització dels equips, fets que marquen les diferències».

Aprenentatge

Ara bé els seus alumnes «han aprés molt» en tan sols tres mesos de competició; «hi ha un treball d’equip en el que els jugadores, que són els protagonistes, destaquen per la seua implicació i compromís». També resalta la «professionalitat» de l’equip tècnic i no s’oblida de «l’esforç increïble de la directiva per traure diners d’on siga».

La última victòria en casa del líder del grup, l’Antequera, «ha suposat, a més de tres punts, una gran pujada d’autoestima», però Braulio Correal no vol que cap dels seus alumnes alcen un peu de terra i torna a recordar, per culminar l’entrevista, que «la nostra meta, el nostre somni es troba en la conservació de la categoria».

Riberaexpress