La pilota torna a tindre força a Alzira / Opinió: Fernando Pascual

0
94
El trinquet renovat d'Alzira
Fernando Pascual regidor d’Esports

L a Pilota Valenciana és un esport que representa a tot el poble valencià. A través dels segles, els valencians hem mantingut un dels esports més antics que es practiquen i es gaudeixen arreu del món. Este esport ha patit molt al llarg de temps, arribant quasi a desaparéixer, però gràcies a les persones que en Alzira han tingut cura d’ell, han fet possible que la Pilota tornara a tindre força.

Els socialistes sempre hem defensat les senyes d’identitat que tenim com a poble, i l’esport també és una d’elles. El PSOE d’Alzira aposta per este esport autòcton, i és ara, des de la regidoria d’Esports des d’on volem donar-li un major suport. A la Comunitat Valenciana el joc de pilota s’han pogut mantenir fins als nostres dies gràcies a una afició fidel que dia rere dia ha anat fins al trinquet per gaudir del seu esport, aquell que als inicis es jugava als carrers i que molts hem jugat de menuts als nostres barris.

A Alzira, el primer trinquet es va construir al carrer Camí Nou de Gandia, a uns terrenys a les afores de la ciutat. Un espai que va acollir un gran nombre d’esdeveniments esportius de Pilota Valenciana. Ja al nou trinquet d’Alzira, ubicat al polígon industrial Tisneres i gràcies a l’esforç del Club de Pilota Valenciana de la nostra ciutat es manté viu este esport, i Alzira s’ha convertit en un municipi que practica i juga a pilota.

Després d’un temps tancat per realitzar treballs de millora en esta instal•lació esportiva, i de la mà del Club de Pilota Valenciana d’Alzira, s’inicia una nova etapa del Trinquet Municipal. Una posada en marxa que compta amb una nova imatge.

S’hi ha retolat de nou i s’han realitzat millores amb la finalitat d’adequar este espai als esportistes i valorar este esport autòcton. Un espai per als amants d’este joc de pilota, on s’han afegit fotografies de grans figures d’este esport, i també en memòria de grans esportistes alzirenys de pilota valenciana. Des de la regidoria d’Esports volem fer d’este trinquet un referent al llarg i ample de tot el territori valencià.

Este esport no entén d’edats, sexe o ètnies. Totes i tots el poden practicar-lo, és per això que tan important és que a les escoles es practique, i que se li done difusió.  La pilota valenciana és part del nostre patrimoni cultural com a poble, i és un dret i un deure de tots els valencians i valencianes conéixer-la i respectar-la.

Els socialistes alzirenys, al nostre programa electoral, defensàvem l’esport autòcton per excel•lència, i ens comprometíem a fer valdre’l. Des del govern municipal estem complint la nostra paraula. Treballem, i treballarem cada dia per potenciar i donar visibilitat al joc de la pilota valenciana.

Fernando Pascual Moscardó
Regidor d’Esports d’Alzira