Alzira aprovarà un pressupost de 39 milions i no incrementarà cap impost ni taxa municipal

0
193
L'Avinguda Sants Patrons al centre d'Alzira

L’Ajuntament d’Alzira ultima estos dies l’elaboració dels pressupostos de 2020 que seran aprovats el pròxim 15 de gener durant una sessió de caracter extraordinari. Del 7 al 10 es donaran a conèixer als consells consultius, mentre els dies 13 i 14 es podran presentar les corresponents esmenes durant les comissions informatives municipals.

Segons l’alcalde Diego Gómez, seran uns pressupostos «continuistes», algo superior als 39 milions d’euros, davant els 38,8 milions del pressupost d’enguany.

Falta per concretar la quantitat total de les inversions, encara que serà prou semblant a les de 2019 que foren, inicialment, d’un milió d’euros.

Pendents del Fons de Cooperació

La primera autoritat local confia en que «prompte» hi haja un govern a Madrid, davant la importància que té per als pressupostos dels ajuntaments el Fons de Cooperació Municipal. «A hores d’ara desconeixem la quantitat que ens correspondrà així com les inversions que es poden consignar tant en els pressupostos de la Generalitat com de l’Estat».

El que té molt clar el govern local, composat per Compromís i el PSPV, és que «no es modificaran ni l’IBI ni els impostos ni les taxes municipals com prometeren», assegura Gómez.

A més es rebaixarà el deute que ara és d’uns 6 milions d’euros davant els 16 milions que hi havien als comptes municipals segons el regidor d’Hisenda, Albert Furió.

Riberaexpress