L’institut Luis Suñer d’Alzira i altres dos de la comarca triats com a centres «eficients»

0
147
Façana del CPIFP Luis Suñer

El CIPFP Luis Suñer d’Alzira, l’IES Almussafes i l’IES Joan Llopis de Cullera es troben entre els primers 26 instituts que el Consell vol que segueixen eficients des del punt de vista energètic.
La Generalitat desenrotlla un projecte pilot en 26 centres per a reduir al màxim el consum d’electricitat, ja que vol que tots els centres de secundària de la Comunitat Valenciana segueixen eficients dónes del punt de vista energètic en aquesta legislatura. De moment ha posat en marxa un projecte pilot en 26 instituts per a reduir al màxim el consum d’electricitat.
Este projecte pilot del govern autonòmic permetrà valorar els resultats d’eficiència energètica, i també fer l’anàlisi corresponent per a implementar estes mesures en tots els instituts de la Generalitat.

Tecnologia LED

Pel moment s’han instal·lat ja, en cinc centres, llums amb tecnologia LED i sensors que regulen la intensitat de la il·luminació artificial en funció de la quantitat de llum natural i a partir d’ara es farà en la resta.

Una altra de les mesures és la substitució de calderes de gasoil i gas natural per calderes de condensació. En 2020 es pretén licitar el canvi de les calderes de tots els instituts.

Mesures que coordina la Direcció General d’Infraestructures Educatives de la Conselleria i que tenen com millorar l’eficiència energètica i reduir les emissions de CO2 en l’edificació i en les infraestructures educatives.

La dotació econòmica assignada per la Generalitat és de 4 milions d’euros i està cofinançada al 50% amb fons FEDER.