El Gran Teatre d’Alzira busca mig milió d’euros per a celebrar el seu centenari

0
643
Un concert de la Societat Musical d'Alzira en el Gran Teatre
El regidor de Cultura Alfred Aranda i el responsable de Festes Xavier Pérez amb la secretària autonòmica de Cultura Raquel Tamarit

El regidor de Cultura, Alfred Aranda, i el regidor de Festes i Comunicació, Xavier Pérez, s’han reunit amb Raquel Tamarit, Secretaria autonòmica de Cultura i Esport per exposar-li les necessitats d’intervenció i millora de les infraestructures del Gran Teatre, que en 2021 complirà 100 anys.

L’Ajuntament d’Alzira necessita algo més de 500.000 euros per tal de reparar l’aire condicionat, el reforçament del terrat de l’escenari, la renovació del sistema elèctric i focus de Led, a més de la reforma dels camerins actuals, així com la creació d’un nou camerí a ras d’escenari (per a l’accés d’artistes amb mobilitat reduïda) i la sustitució de la talla entre altres millores.

Incendis i inundacions

El Gran Teatre és un edifici modernista construit l’any 1921, que s’ha vist afectat al llarg de la seua llarga història per diverses inundacions i incendis, l’últim en gener de l’any 2004. Però el més greu data de l’any 1987, en afectar a tot el sostre de l’emblemàtic coliseu.

Amb una capacitat per a 850 espectadors, acull, no sols representacions teatrals, sinò també concerts i presentacions falleres, entre altres activitats lúdiques i culturals.

E