El riu Magre recupera la senda al seu pas per l’Alcúdia

0
638
La vorera del riu es transforma en zona verda
  • El projecte està emmarcat dins dels Programa de Recuperació d’Espais Degradats de la Diputació de València
  • El pressupost d’execució de les obres per contracta ha sigut de 40.000€, i el termini d’execució és de 4 mesos

El tram d’actuació, de 2’7km, permetrà recuperar la vorera del riu per a transformar-la en una zona verda, i integrar-la en l’entorn natural i urbà en el que es troba, plantejant una sèrie d’actuacions que recuperen la flora i la fauna autòctones.

El projecte està emmarcat dins dels Programa de Recuperació d’Espais Degradats de la Diputació de València, i tracta de reviscolar una zona afectada per diversos problemes: l’alta degradació del sender, a més de l’elevada vegetació invasora; els arrossegaments ocasionats en les últimes pluges; la dificultat de pas pel pont de pedra, impedint la continuïtat del camí; la falta de senyalització als accessos i la falta d’elements d’ombra i descans per als visitants.

Serà necessari realitzar dos gran actuacions al riu, destinades a millorar la mobilitat: per una banda, la relativa a la materialització de la senda per a vianants, creant un camí amb continuïtat, còmode i segur; a més s’ha d’adaptar la zona de la ribera del riu immediata a la senda.

Així, el tram de riu que travessa l’Alcúdia s’ha dividit en 7 trams d’actuació, cadascun d’ells amb unes característiques determinades, i ubicats des de l’actual zona d’oci ubicada al camí d’Alzira, fins a un nou mirador d’aus quasi a la part final de recorregut. A més, també s’ha realitzat una connexió amb el municipi per a que qualsevol que vulga apropar-se ho puga fer de forma segura, a més d’un parell de accessos ubicats al principi i al final del recorregut.

Tot açò serà possible realitzant diferents tasques de neteja i condicionament, executant un pas per baix del pont, e incorporant mobiliari realitzat amb la recuperació de les canyes i la pedra que quede perfectament integrat amb l’entorn. A més, s’eliminaran totes les plantes invasores ubicades al marge del riu, i es repoblarà amb espècies autòctones que tornen l’aparença original a l’espai.

L’alcalde de l’Alcúdia, Andreu Salom, ha visitat les obres d’adequació acompanyat de José Luiz García, enginyer de l’àrea de medi ambient de la Diputació de València, Rafael Beltran, el gerent de Hedra, la companyia concessionària de l’obra, i Imma Martínez, directora d’obra i redactora del projecte.

El pressupost d’execució de les obres per contracta ha sigut de 40.000€, i el termini d’execució és de 4 mesos, encara que s’espera que estiga finalitzat per a febrer.